عبارت قسمت
[۱] [۲] [۳] [۴] [۵] [۶] [۷] [۸] [۹] [۱۰] [۱۱] [۱۲] [۱۳] [۱۴] [۱۵] [۱۶] [۱۷] [۱۸] [۱۹] [۲۰] [۲۱] [۲۲] [۲۳] [۲۴] [۲۵] [۲۶] [۲۷] [۲۸] [۲۹] [۳۰] [۳۱] [۳۲] [۳۳] [۳۴] [۳۵] [۳۶] [۳۷] [۳۸] [۳۹] [۴۰] [۴۱] [۴۲] [۴۳] [۴۴] [۴۵] [۴۶] [۴۷] [۴۸] [۴۹] [۵۰] تعداد كل:۲۴۹۹

رديف عنوان
  ۱۸۰۱   آيا خواندن قرآن و نماز در كنار موسيقي اشكال دارد؟  
  ۱۸۰۲   آيا تلفظ صحيح و عربي كلمات و رعايت تجويد در نماز واجب است؟  
  ۱۸۰۳   آيا تلاوت آية صلوات و فرستادن سه صلوات و شعارهاي سياسي به صورت دعا و برائت پس از سلام نماز اشكال دارد؟  
  ۱۸۰۴   قبلاً سؤالي پرسيده بودم دربارة نماز وسطي كه در پاسخ فرمودهايد: نماز ظهر منظور ميباشد، حال با توجه به دنبالة همين آيه كه ميفرمايد نماز صبح مهم است و مشهود نظر فرشتگان شب و روز و نيز نظر برخي تفاسير مثل الميزان كه نماز وسطي را نماز صبح ميداند، لطفاً توضيح بيشتري دهيد.  
  ۱۸۰۵   منظور از با آواز بلند و بسيار آهسته خواندن نماز در آية 110 سورة اسرأ چيست؟ لاَتَجْهَرْ بِصَلاَ تِكَ وَ لاَتُخَافِتْ بِهَا; نمازت را با آواز بلند مخوان و بسيار آهستهاش مكن.  
  ۱۸۰۶   اگر در ركعت سوم و چهارم نماز به جاي تسبيحات اربعه، از روي آگاهي سوره حمد را قرائت كنيم، اشكالي دارد؟ در اين دو ركعت (سوم و چهارم) ميتوان سورههاي ديگر را قرائت كرد؟  
  ۱۸۰۷   آيا ميتوان در نماز به جاي سوره توحيد، چند آيه از سوره ديگري را خواند؟  
  ۱۸۰۸   بعضي اشخاص نه نماز ميخوانند و نه روزه ميگيرند و حتّي در مراسم عروسي، مشروبات الكلي مصرف ميكنند، ولي در ماه محرّم طبل ميزنند و حسين حسين ميگويند; اين موضوع چه حكمي دارد؟  
  ۱۸۰۹   آيا اگر در هنگام نماز، لباس مخصوص نماز را نپوشيم و با همان لباس معمولي در خانه نماز بخوانيم، نمازمان قبول ميشود؟  
  ۱۸۱۰   آيا كمك به افرادي كه منكر نماز و روزه نيستند; ولي آن را به جا نميآورند، صحيح است؟  
  ۱۸۱۱   چرا با اين كه روح نماز اهميت فوقالعاده دارد، بيشتر مراجع تقليد در رسالههاي خود، تنها به ظاهر نماز اشاره كرده، آن را توضيح ميدهند؟  
  ۱۸۱۲   آيا اين مطلب كه چنانچه كسي دنبلان گوسفند را بخورد تا چهل روز نماز و روزهاش باطل است، صحيح است؟  
  ۱۸۱۳   آيا نماز شب را ميتوان در حال حركت و بدون وضو و حجاب و هنگام پختن غذا خواند؟  
  ۱۸۱۴   اگر انسان در نماز به جاي ذكر قنوت، اين جمله را بخواند: يا وليّ العافية اسألك العافية عافية الدنيا و الآخرة نماز صحيح است؟  
  ۱۸۱۵   لطفاً چگونگي انجام نماز شب را كاملاً توضيح دهيد؟  
  ۱۸۱۶   اكنون 57 سال دارم دوران نوجواني خود را كه از نشاط و توان چشمگيري برخوردار بودم بيهوده سپري كردم، اكنون كه چشم باز نمودهام خود را در مقابل انبوهي از حقوق الهي و حقوق مردم ميبينم كه بر گردنم ميباشد در حالي كه نه توان اداي فرائض ترك شده را دارم و نه توانايي حضور در جلسات ادعيه و زيارات و نماز جمعه و... در مقابل اين همه دغدغههاي روحي و وجداني اين حقير را راهنمايي فرماييد تا بتوانم لااقل يك انسان متعادل باشم؟  
  ۱۸۱۷   حكمت اين كه در اديان ديگر، مانند يهود و نصارا، 51 ركعت نماز و سه ماه روزه مقرر شده است و در اسلام اين عبادات به يك سوم رسيده چيست؟  
  ۱۸۱۸   برخي در ماه مبارك رمضان، روزه ميگيرند و نماز ميخوانند; امّا پس از آن يا همان موقع، گناهاني مانند تماشاي فيلمهاي مبتذل، گوش دادن به موسيقيهاي مطرب و... را نيز، انجام ميدهند، حكم اين افراد چيست؟  
  ۱۸۱۹   الف ـ آيا در جايي از قرآن كريم آمده است كه نماز ظهر و عصر را آهسته بخوانيد؟ ب ـ اگر فقها دستورها را از قرآن ميگيرند، پس چرا در پاسخ قبلي مربوط به همين موضوع گفتهايد كه فتواي فقها، به آيه 110 سورة اسرأ ارتباطي ندارد؟  
  ۱۸۲۰   لطفاً چگونگي انجام نماز شب را توضيح دهيد و بهترين ساعت براي انجام آن چه موقع است؟  
  ۱۸۲۱   آيا خواندن نمازهاي پنج گانه در پنج وقت مشخص درست است، مانند آن كه نماز ظهر را در ظهر و نماز عصر را در عصر بخواند... يا بايد حتماً اتصال داشته باشد، مانند آن كه نماز ظهر و عصر را در وقت ظهر بخوانيم؟  
  ۱۸۲۲   حكم اخفات و جهر در نماز چيست؟ آهسته يا كمي آهسته يا زيرلب، و آيا رعايت اخفات و جهر براي خانمها لازم است؟  
  ۱۸۲۳   فايدة برخي نمازها و دعاهاي مستحبي اين است كه گناهان چندين سالة آدمي را پاك ميكند. آيا با توجه به اين موضوع اگر انسان اين نماز يا دعاي مستحبي را دو بار در عمر خود بخواند وارد بهشت ميشود؟  
  ۱۸۲۴   چرا در نمازهاي واجب يا مستحب حمد را نميتوان تغيير داد؟  
  ۱۸۲۵   آيا پول گرفتن، براي خواندن نماز جماعت، از سوي امام اشكال دارد يا خير؟  
  ۱۸۲۶   فوايد نماز خواندن را توضيح دهيد.  
  ۱۸۲۷   ميدانيم كه كعبه چهار ضلعي است. هنگام نماز جماعت در يك ضلع آن،يك پيش نماز ميايستد، با توجه به اين كه مأمومين بايد پشت سر امام قرار بگيرند، آيا نماز افرادي كه در سه ضلع ديگر و گاه روبروي امام قرار ميگيرند، باطل نيست؟  
  ۱۸۲۸   با توجه به آية 215 سوره مبارك بقره كه به گروهي از مستحقان انفاق اشاره فرموده، آيا اين استحقاق، حتي در صورتي است كه گروه مزبور، به دستورهاي اسلام، مانند نماز، روزه و... پاي بند نباشد؟ نيز اولويت انفاق با كدام يك از اشخاص بيان شده در آية مزبور است؟  
  ۱۸۲۹   در رسالهها آمده است: از مبطلات نماز آن است كه بعد از خواندن حمد، آمين بگويد; ولي اگر به اشتباه يا از روي تقيّه بگويد نمازش باطل نيست. لطفاً اين مسئله را توضيح داده، بفرماييد تقيّه به چه معنايي است؟  
  ۱۸۳۰   آيا نماز خواندن در شبانه روز، كار تكراري نيست؟ اگر نماز خواندن، كار تكراري است، چگونه ميتواند سبب نزديكي به خدا شود؟  
  ۱۸۳۱   آيا در نمازهاي مستحبي ميتوان سورههاي عزائم را خواند؟  
  ۱۸۳۲   آيهاي از قرآن كه ميفرمايد از نماز و روزه كمك بگيريد، چيست؟  
  ۱۸۳۳   كسي كه نميتواند كلمات را صحيح تلفظ كند و حمد را اشتباه ميخواند، آيا نمازش صحيح است يا خير؟  
  ۱۸۳۴   چرا ما بايد نماز ظهر و عصر را آهسته ولي نماز صبح، مغرب و عشأ را بلند بخوانيم؟  
  ۱۸۳۵   چرا بايد هر نماز را در وقت خود خواند؟ چرا وقت نمازصبح را پيش از طلوع آفتاب و نماز ظهر را از زوال ظهر تا اذان مغرب و وقت نماز مغرب و عشأ را در شب قرار دادهاند؟  
  ۱۸۳۶   راه عاقبت به خير شدن انسان چيست؟ آيا عبادت فراوان در اين كار مؤثر است، اگر چنين است، چرا ابن ملجم با وجود عبادت فراوان، حتي خواندن نماز شب، عاقبت به خير نشد؟ آيا ميتوان گفت كه انسان با صدقه دادن، عاقبت به خير ميشود؟  
  ۱۸۳۷   خانوادة شوهرم ـ مادر، پدر، به جز يكي از خواهرانش ـ هيچ كدام اهل نماز و روزه نيستند; لطفاً بفرماييد حكم زندگي با آنان ـ در حالي كه از نظر مالي قدرت نداريم در جاي ديگر، مستقل از آنان زندگي كنيم ـ چيست؟  
  ۱۸۳۸   ميخواستم بپرسم من تا به حال كه به اين سن رسيدهام نميدانم مرجع تقليدم كيست و از چه كسي تقليد ميكنم و حكم نماز و روزههايم چيست و چگونه ميتوانم از الان مرجع تقليد داشته باشم؟  
  ۱۸۳۹   وقت نماز ظهر و عصر را بيان كنيد.  
  ۱۸۴۰   مگر نماز خواندن به اين معنا نيست كه ما ميخواهيم با خداي خود درد دل كنيم، امّا چرا هميشه در نمازهايمان، حرفهاي تكراري ميزنيم و نميتوانيم حرفهاي خودمان را بگوييم؟  
  ۱۸۴۱   اگر امام جماعت مسجدي لكنت زبان داشته باشد، به گونهاي كه گاهي اوقات يك كلمه را چندين مرتبه تكرار ميكند يا بعضي اوقات كلمة بسمالله را نبسمالله تلفظ كند، اما عادل، مؤمن و با خدا باشد، و از علم قرائت اطلاع دارد، ولي قدرت ندارد كه كلمهها را صحيح ادا نمايد; آيا نمازش باطل است.  
  ۱۸۴۲   اگر بيوضو به لفظ الله كه روي جلد كتابهاي درسيمان نوشته شده است، دست بزنيم اشكال دارد يا نه؟ همچنين افتادن كتابهاي درسي از دستمان، با توجه به اين كه مسائلي دربارة نماز در آن نوشته شده چه حكمي دارد؟  
  ۱۸۴۳   آيا دستور نماز و روزه كه در كتاب داروخانة معنوي براي نمازهاي قضايي كه نميدانيم چه قدر ميباشد، كافي است؟  
  ۱۸۴۴   الف ـ در مورد اهميت نماز از نظر اهلبيت: و قرآن كريم توضيح دهيد. تأثيرات نماز به خصوص نماز جماعت بر انسان و زندگي او چيست؟ ب ـ تأثير نماز اول وقت و عواقب دنيوي و اخروي ترك نماز را بگوييد. ج ـ آيا نماز اثر و ارزش دنيوي هم دارد؟  
  ۱۸۴۵   آيا اين گفته قرآن كريم كه به پدر و مادر خود احساه كرده، حتي به آنان اف نگوييد، شامل پدران و مادراني كه فرزندانشان را از رفتن به مراسم مذهبي مانند نماز جمعه و... جلوگيري ميكنند نيز ميشود؟ و اصولاً تكليف ما در برابر چنين والدين چيست؟  
  ۱۸۴۶   چنانچه دختري نميدانست كه هنگام عادت ماهانه، نماز و روزه باطل است و آنها را انجام داده باشد، حكمش چيست؟  
  ۱۸۴۷   در آية 5 سورة توبه آمده است: پس چون ماههاي حرام سپري شد، مشركان را هر جا كه يافتيد بكشيد و آنان را دستگير كنيد و به محاصره درآوريد و در هركمين گاهي به كمين آنها بنشنيد، پس اگر توبه كردند و نماز بر پا داشتندو زكات دادند، راه برايشان گشاده فرماييد، زيرا خداوند آمرزنده و مهربان است. و نيز در آية 29 همين سوره نزديك به همين معنا در مورد اهل كتاب ميخوانيم: اكنون اگر قبول خدا و دين بايد اختياري و با فكر باشد، چرا بايد با مشركان و اهل كتاب جنگيد و آنها را كشت و محاصره كرد، تا اسلام بياورند،، آيا اين راه براي ايمان آوردن به خدا آن هم از راه ارحم الراحميني، حكمتي دارد و يا تفسيري دارد كه من آن را نميدانم؟  
  ۱۸۴۸   آيا نماز ما از زمان پيامبراكرم9 به همين ترتيب بوده است، چون من شنيدهام در صفاتي كه پيامبراكرم9 قبله را در حين نماز ظهر و عصر، به فرمان خدا تغيير داد، نماز ظهر و عصر هشت ركعتي نبوده است؟ آيا اين مطلب صحت دارد؟  
  ۱۸۴۹   الف ـ اگر شخصي در دنيا واجبات الهي، مانند نماز و روزه را به جا نياورده باشد، چه سرنوشتي در آخرت دارد؟ ب ـ آيا انسان ميتواند براي شخصي كه از دنيا رفته نماز و روزه بخواند؟ ج ـ فحاشي به مرده، در صورتي كه ميّت در حقّ وي بدي كرده، چه حكمي دارد؟  
  ۱۸۵۰   خانوادهاي هفت نفره هستيم، دو پسر و يك دختر متأهل و دو پسر مجرد در خانه هستند، پدر معتاد به ترياك است، به جهت خرج اعتياد پدرم، معاش ما تأمين نميشود; در نتيجه هميشه بين پدر و مادرم دعواست، پدرم نماز نميخواند و روزه نميگيرد، ولي قلبش با قرآن و امامان: است و به فرزندان خود نيز نماز و روزه را سفارش ميكند، مادرم با خداست و دوست ندارد پدرم به ظرف يا غذا دست بزند، زيرا مادرم ميگويد او نماز نميخواند، فرزندان، به پدر بسيار علاقه مندند، پدر از فرزندان تقاضاي پول ميكند، مادرم مجبور است خياطي و بافتني كند. آيا فرزندان به او پول بدهند، آيا احترام اين پدر بر فرزندان واجب است، ما با اين پدر چگونه رفتار كنيم؟ پاسخ شما در رفتار ما بسيار مؤثر است؟