عبارت قسمت
[۱] [۲] [۳] [۴] [۵] [۶] [۷] [۸] [۹] [۱۰] [۱۱] [۱۲] [۱۳] [۱۴] [۱۵] [۱۶] [۱۷] [۱۸] [۱۹] [۲۰] [۲۱] [۲۲] [۲۳] [۲۴] [۲۵] [۲۶] [۲۷] [۲۸] [۲۹] [۳۰] [۳۱] [۳۲] [۳۳] [۳۴] [۳۵] [۳۶] [۳۷] [۳۸] [۳۹] [۴۰] [۴۱] [۴۲] [۴۳] [۴۴] [۴۵] [۴۶] [۴۷] [۴۸] [۴۹] [۵۰] تعداد كل:۲۴۹۹

رديف عنوان
  ۵۵۱   آيا نماز در محلّ زندگي خويشان كه وطن محسوب نمي شود ، شكسته است ؟  
  ۵۵۲   حكم نماز جماعت اگر ميان صفوف آن بستون حايل شده باشد ، چيست ؟  
  ۵۵۳   اگر دختري بخواهد از ارثي كه به او مي رسد، نماز و روزة والدينش را بدهد چه حكمي دارد؟ توضيح اين كه او داراي چهار برادر است، ولي مي خواهند از ارث اين مبلغ را پرداخت كند. اين مبلغ را به چه كسي واگذار كند كه نماز و روزة والدينش را انجام دهد؟  
  ۵۵۴   1- وظيفه پدرومادر نسبت به فرزندشان كه نماز نمي خواند چيست؟2- چرا مرد دو سهم ارث مي برد ولي زن يك سهم؟3- چرا درميان پيامبران حضرت محمد (ص) پيامبر(رحمت اللعالمين ) ناميده شد ؟  
  ۵۵۵   در مورد نماز كه قضا شده است و بدون حساب و كتاب است خمس مال و زكات و ... كه پرداخت نشده و حساب و كتابي از آن نشده است و يا پدري فوت مي كند و مال و منال وي به وارث هاي او مي رسد و خمس آن را نپرداخته است وظيفه وارثان او چيست؟  
  ۵۵۶   چرا احكام اسلام چنين پيچيده است و مثلاً نماز داراي اين همه احكام است؟  
  ۵۵۷   اگر كسي از نظر جسماني به حدّ بلوغ رسيده باشد، در صورتي كه در سنين پايين تر از 15 سال باشد، نماز بر او واجب مي شود؟  
  ۵۵۸   ما چرا به احكام ديني مانند نماز ، روزه و عقايد ديني پايبند و انجام مي دهيم ؟  
  ۵۵۹   اگر شخص در حين نماز متوجه شود بر چيزي سجده كرده كه سجده بر ان باطلاست نمازش چه حكمي دارد  
  ۵۶۰   از ميان تلاوت قرآن ، خواندن نماز مستحبي و خواندن دعا كداميك فضيلت بيشتري دارد؟  
  ۵۶۱   مي گويند هر كسي اعتراف به «اشهد ان لا اله الله و اشهد ان محمّداً رسول الله» بنمايد مي توان او را مسلمان دانست، اگر اين تنها شرط مسلمان بودن شخصي باشد. مثلا چطور مي توان شخصي را كه نه نماز مي خواند و نه زكات مي دهد و نه روزه مي گيرد و نه از محرّمات الهي پ  
  ۵۶۲   آيا لزومي داشت كه پيامبر اسلام((صلي الله عليه وآله)) نيز در نماز مي گفت «اهدنا الصراط المستقيم»؟  
  ۵۶۳   آيا فلسفهاي براي اين كه در نماز جماعت بايد در هنگام خواندن حمد و سوره سكوت كرد وجود دارد و آن چيست؟  
  ۵۶۴   موسيقيهايي از قبيل موسيقي پاپ يا اكسيژني كه بسيار رايج هستند و در شنونده تأثير زيادي ميگذارد. به طوري كه با شنيدن آنها انرژي ميگيرند و سريعتر كارهايش را انجام ميدهد و چند لحظهاي با آن خوش است، آيا شنيدن آنها حرام است؟ لطفاً نگوييد «اگر غنا باشد...» چون معني غنا را نميدانم. با توجه به اينكه اكنون در قرن 21 به سر ميبريم، اگر اينها حرام است پس به چه گوش دهيم. با اين تجديد زمانه نسبت به 1400 سال قبل، چگونه به سخن اسلام كه ميگويد: «نوار رقص حرام است» گوش فرا داد؟ چگونه در مراسم ازدواج نوار رقص نباشد؟ آيا جوان نبايد شور و شوق داشته باشد، اسلام كه ميگويد: «نرقص، موسيقي گوش نده» آيا منظورش اين است كه فقط نماز و روزه به جا آوريم؟ پس جوان به چه شاد باشد؟ اين چه شادي است؟  
  ۵۶۵   دوست دارم براي نماز شب بيدار شوم، اما نميدانم چرا همت نميكنم. با اينكه از خواب بيدار ميشوم، ولي دوباره خوابم ميبرد، لطفاً مرا راهنمايي كنيد.  
  ۵۶۶   من به نماز خيلي اهميت ميدادم حتي قبل از سن تكليف نماز ميخواندم. اما از نظر كيفي و حضور قلب ضعيف بوده و هستم. گاهي بعد از نماز به خود نهيب ميزنم و گاه هم نمازم را تكرار ميكنم ولي تفاوت چنداني نميكند فقط از عذاب وجدانم ميكاهد. اما الان مدتي است براي نماز خواندن عادي هم دچار مشكل شده و با خودم درگير هستم. چرا بايد براي يك دختر مجرد احكام سختي مثل استحاضه پيش آيد كه رعايت احكام آن به سهولت ممكن نيست؟ در مدت يك ماه، من نتوانستم دو ركعت نماز با اطمينان با وضو بخوانم. گاهي از تكرار وضو و غسل خسته ميشوم و به خود ميگويم:«به حداقلها قناعت كن» و متأسفانه كمكم بي تفاوت ميشوم. نمازهايم را فقط براي اداي تكليف ميخوانم و با خم و راست شدن و تكرار محفوظات، نماز را از سرم باز ميكنم يا خودم را از نماز دور ميكنم. به مرور حساسيتِ قبليام نسبت به نماز اول وقت و دقت در صحت مقدمات آن كمتر ميشود و با نهايت تأسف، حضور خدا در زندگيام روز به روز كمرنگتر ميشود. چه بايد بكنم؟  
  ۵۶۷   من خيلي دوست دارم در نماز و يا قرآن و دعا حضور قلب داشته باشم و تنها به معبود يكتا فكر ميكنم و خيلي هم تلاش كردم اما موفق نشدم. وقتي به نماز ميايستم سعي ميكنم حواسم را جمع كنم ولي در ركعتهاي بعدي يادم ميرود كه چند ركعت خواندم و يا چه گفتم. با اينكه شايد درست خوانده باشم اما دلم راضي نميشود و دوباره نمازم را تكرار ميكنم. گاهي از دست خودم عصبي ميشوم و تصميم ميگيرم ديگر نماز نخوانم. تا چند وقت پيش تنها در ركعات نماز شك ميكردم اما حالا هم در ركعات و هم در وضو هم در غسل شك ميكنم، لطفاً مرا راهنمايي كنيد.  
  ۵۶۸   خواهري هستم 30 ساله ديپلم ادبيات كه همسرم معلم ابتدايي است. از دوران راهنمايي كه دوران جنگ ايران و عراق هم بود تحت تأثير صحبتهاي مربيان خود قرار گرفتم و كم كم به عبادت علاقهمند شدم، از غيبت و گناهان دوري ميكردم، از نيمه شعبان تا آخر رمضان روزه ميگرفتم، از نماز شب لذت ميبردم و مُصر به شركت در مجالس دعا از جمله كميل، ندبه، توسل و روضه و ... بودم. حالت معنوي خوبي داشتم و اگر ساعتها عبادت ميكردم خسته نميشدم. اما متأسفانه از طرف خانواده مورد مؤاخذه قرار ميگرفتم كه كمتر عبادت كن. كم قرآن بخوان، كه بالاخره ديوانه ميشوي. اگر چه عبادتم هيچ مزاحمتي براي اهل خانه نداشت اما مادرم از عصبانيت قرآن يا مفاتيحم را از بغلم پرت ميكرد. اين رفتار در من ايجاد ترس كرد بطوري كه در تاريكي شب ميترسيدم نماز شب بخوانم. كم كم اين سؤالها برايم پيش آمد كه خدا كيست؟ چرا ما را خلق كرده است؟ و ... گاهي در نماز اين شك برايم ايجاد ميشود كه آيا من با كسي حرف ميزنم؟ و از هر كسي سؤالاتم را ميپرسيدم جواب قانع كنندهاي نمييافتم. با توسل زياد اين توهمات را به كمك خداوند از خود دور كردم. ولي حالا ميخواهم اين راه را با تمام خلوص، با آگاهي كامل طي كنم تا به معشوق خود برسم. گاهي در تنهايي شعرهاي عاشقانه مينويسم و ساعتها گريه ميكنم. ولي عاشقي نادان هستم. لطفاً مرا راهنمايي كنيد تا اگر يك روز از عمرم باقي است در آن روز عاشقانه خدا را صدا زده و او را عبادت كنم تا سر كوي او به پرواز درآيم.  
  ۵۶۹   من دوستي با خدا را ميخواهم اما خدا را گم كردهام نميتوانم مخلصانه و درست عبادت كنم. برايم حضور قلب در عبادت بسيار دشوار است مدتي تمرين كردهام. من عرفان را دوست دارم، عاشق خدا شدن را دوست دارم ميخواهم خدا را بشناسم و در خدا غرق شوم. اما بخاطر كلاسها و كارهاي دانشگاه حتي فرصت نميكنم نمازهايم را سر وقت هم بخوانم. مدتي نماز شب ميخواندم چقدر مشتاق بودم و برايم لذت بخش بود. اما الان كه سال تحصيلي شروع شده روزها آنقدر خسته ميشود كه هر چه سعي ميكنم نميتوانم شب بيدار شوم. در زندگي شديداً احساس پوچي ميكنم و فكر ميكنم كار مفيد نميكنم دوست دارم كتاب بخوانم تحقيق كنم، با خدا دوست شوم ولي هميشه احساس ميكنم وقت ندارم در صورتي كه ميدانم اگر يك برنامهريزي درست داشته باشم به همه كار ميرسم من هر چه فكر ميكنم نميتوانم يك برنامه درست براي خودم تنظيم كنم. من با وجود اين كه هيچ كار انجام نميدهم هميشه خستهام راهنماييم كنيد.  
  ۵۷۰   دوست دارم گناه نكنم بارها توبه كردهام حتي غسل توبه نيز انجام دادهام و برنامهريزي كردهام كه گناهاني مثل (غيبت، تهمت، مسخره، دروغ، قسم خوردن، نگاه به نامحرم، ترك نماز اول وقت، ترك صدقه دادن، ترك مسواك زدن) را انجام ندهم و در مورد چند تايي مثل نماز اول وقت، صدقه دادن، مسواك زدن موفق بودهام اما ديگر گناهان را در مرحلة اول شايد يادم باشد توبه كنم و اما بعد از چندي يادم ميرود. چه كنم ارادهام محكم نيست گاهي فكر ميكنم گناهانم ناشي از بيرون رفتن از خانه است. و تصميم ميگيرم كه ديگر بيرون نروم، اما نميشود. من در مكتب الزهرأ (3) سال دوم درس ميخوانم. شايد تعجب كنيد كه با اين حال گناه هم انجام ميدهم.  
  ۵۷۱   با توجه به اينكه دختر در 9 سالگي تكليف ميشود و پسر در 15 سالگي چه توجيهي دارد؟ عدهاي ميگويند به دليل اينكه دختر عادت ماهيانه ميشود و در اين ايام از عبادت محروم ميشود لذا براي جبران آن زودتر تكليف ميشود. اگر اين توجيه درست باشد، بايد بگويم كه دختر در دوران عادت ماهيانه فقط از نماز و روزه محروم است در حالي كه بايد در دوران تكليف از ساير گناهان اجتناب كند. پس اين توجيه قابل قبول نيست. لطفاً توضيح دهيد.  
  ۵۷۲   سؤال من، در مورد مقام زن در اسلام است. گر چه پس از اسلام زن مقام والايي در خانواده و اجتماع بدست آورد، و از منجلاب فساد جاهليت بيرون آمد و اسلام به او حيثيت داد، ولي از جهاتي ديگر او را در تنگنا قرار داده و مقامش را پستتر نمود. احاديث زيادي داريم كه زن را موجودي احمق، بيوفا و عامل فساد ناميدهاند. چرا حضرت علي (7) مخالف حقوق زن بودند؟! من كه شيعه هستم و قلبي مالامال از عشق به اهل بيت (:) دارم، چه كنم وقتي ميبينم هم جنسان من در تمام اديان الهي ارزش چنداني ندارند؟! من از زن بودن خود احساس شرمندگي ميكنم. وقتي حتي قرآن هم، مردان را بر زنان برتري داده است، و فرموده: مردان بر زنان سرورند و ما گروهي را بر گروهي ديگر سرور و رهبر قرار داديم. و حضرت علي (7) خطاب بهفرزند خود امام حسن(7) ميفرمايند: از مشورت با زنها پرهيز كن; زيرا نظر آنها به نقص و عيب است و تصميم آنها به سستي و ... . رسول اكرم (9) ميفرمايند: زن چون پيش آيد مانند شيطان است و باز چون پشت كند مثل شيطان خواهد بود. و به هر صوررت، راهزن ايمان و فريبندة انسان و منحرف كنندة دلهاي مردم ميباشد. نيز روايت است كه پيامبر روزي در وقت صبح به جانب زنها، رو كرد و مقابل ايشان توقف نموده و فرمود: اي جماعت زنان! نديدهام مانند شما افرادي را كه از جهت عقل و دين ضعيف باشند و در عين حال دلهاي صاحبان خرد را جلب كرده و مفتون خود نمايند. من بيشتر آهل آتش را از شما ديدم. در حديثي ديگر ميفرمايند: شما زنها اكثريت اهل جهنم را تشكيل ميدهيد. زني پرسيد يا رسولالله براي چه؟ فرمود: شما بدگويي، بسيار و طرد و لعن زيادي به ديگران مينماييد. و در مقابل شوهر و افراد فاميل كفران نموده و خوبيهاي آنها را ناديده ميگيريد. و در عين حال، رأي شما كوتاه و دين شما ضعيف است. زنها گفتند: كوتاهي فكر و ضعف دين ما از كجاست؟ فرمود: دليل نقصان فكر شما، اين است كه: پروردگار متعال، شهادت دو نفر از شما را به جاي شهادت يك مرد قرار داده است. اما نقصان دين شما به اين دليل است كه، هر ماه روزها و شبهايي ميگذرد، بيآنكه مقابل پروردگار سجده كرده و عبادت او را انجام دهيد. اين مسايل براي من مبهم است كه چرا شهادت دو زن در برابر يك مرد است؟ چرا عادت ماهيانه، دليل ضعف دين تلقي شده؟ آيا خدا عادت ماهيانه را براي تمسخر زن قرار داده؟! يا براي اين كه در اين چند روز اذيت و آزار ببيند؟! يا اين كه به مصلحت زن است و موجب پاكيزگي جسم؟! يا نويسندهاي در كتابش پس از ذكر حديثي از اميرالمؤمنين (به اين مضمون): «پرهيز كنيد از ضررهاي زنهاي بد و از زنهاي خوب بر حذر باشيد. و هر گاه به كار نيكويي شما را امر كردند، اطاعت نكنيد، تا در برآوردن منكرات و اطاعت امور ناشايست از شما توقع نداشته باشند». نوشته بود: اگر مرد در امور خود تحت تأثير خواستههاي زن قرار گرفته و رعايت رضايت او را كند از پيشرفت و موفقيت محرم خواهد ماند. حضرت علي (7) در اين حديث بطور كلي نظر زنها و حضورشان را مردود ميداند، يا او را فقط براي بقاي نسل و ارضاي شهوت لازم ميداند. آيا كسي نبود به اين آقاي مؤلف بگويد: كسي كه نه ماه زحمت بارداري و بزرگ شدن شما را كشيد، مرد بود يا زن؟ رسول اكرم (9) ميفرمايند: زنها را در غرفههاي بالا جاي ندهيد; و به آنان كتابت ياد نداده، و ريسندگي و تفسير سورة نور را به ايشان بياموزيد. آري! زن بايد از حق دانش، اظهار نظر، تصميم و ... محروم باشد و تماماً دنبالهرو باشد! رسول اكرم(9) در حديثي ديگر ميفرمايند: زنها از جهت گفتن ناقص و منطق آنها ضعيف بوده، و وجودشان پوشيدني است. پس آنها را در خانهها محفوظ نگه داريد، و ضعف گفتارشان را با سكوت جبران كنيد. حديثي ديگر: اگر ممكن بود دستور دهم كسي غير از پروردگار سجده شود، سفارش ميكردم زنها در مقابل شوهرانشان سجده كنند. سوگند به خداوند، زن نتواند حقوق مربوط به پروردگار را بجا آورد، تا هنگامي كه حقوق شوهرش را انجام نداده است. يعني زن عيب بشريت است. او را پنهان كنيد تا موجب خجالت شما نشود. چون احمق است، در مقابل سؤالاتش سكوت كنيد. آيا حديثي داريم كه بگويد عبادت مرد قبول نيست، مگر آنكه آسايش همسرش را تأمين كرده باشد؟! يا حتي با او مهربان باشد؟! آه خدايا! آيا اين عدالت توست؟ مگر نه اين است كه قرآن فرموده: برتري به تقواست؟ پس چرا مرد را موجود برتر ناميدهاند؟ آيا تبعيض نيست اگر زني شب را به صبح رساند و شوهرش از او ناراضي باشد، تمام فرشتگان تا صبح او را لعن خواهند نمود؟! (گر چه حق با او باشد؟) يعني اي زن، تو بايد غلام حلقه بگوش مرد باشي و دم برنياوري؟! زيرا در آن صورت ملعون پروردگار و فرشتگان خواهي بود؟ آيا اين ضعف اسلام نيست؟ آيا اين عدل است؟! آيا فقط مردان ايمان پايدار دارند؟ من از وقتي اين مسايل را فهميدم نماز نميخوانم; زيرا در شرايطي كه در مقايسه با برادرانم نماز آنها مقبولتر است، گر چه ايمان من قويتر باشد، چرا نماز بخوانم؟ و تا وقتي اين مسايل برايم روشن نشود، هرگز سر بر سجده نخواهم گذاشت.  
  ۵۷۳   اگر غسل حيض انجام دهيم و ندانيم كه غسل ما موردي داشته يا خير، آيا نمازمان درست است؟  
  ۵۷۴   چرا با غسل نميتوان نماز خواند، مگر هدف از وضو گرفتن پاكيزگي نيست؟  
  ۵۷۵   زن مستحاضه در استحاضه قليله موقع نماز به تكليف خود عمل كرده و مشغول نماز ظهر شده است. بعد از نماز اگر خود را بررسي كند و خوني نبيند، باز براي نماز عصر وضو بگيرد ؟  
  ۵۷۶   اگر پشت سر امام جماعت غيبت كنيم، ميتوانيم در نماز جماعت به او اقتدا نماييم؟  
  ۵۷۷   اگر در مسافرت راننده براي نماز توقف نكند و ما جهت قبله را نميدانيم و بخواهيم در ماشين نماز بخوانيم، وظيفه ما چيست؟  
  ۵۷۸   اگر امام جماعت معتاد به ترياك باشد، آيا ميتوان به او اقتدا كرد؟ آيا نمازهايي كه پشت سر او خواندهايم بايد قضا كنيم؟ آيا ميتوانيم به او تذكر بدهيم؟ اگر به او تذكر بدهيم، شايد نماز جماعت را ترك كند يا راضي نباشد كه پشت سر او نماز بخوانيم. آيا ميتوانيم باز پشت سر او نماز بخوانيم؟ وظيفه ما نسبت به او چيست؟  
  ۵۷۹   دخترم حدود چهار سال نماز قضا دارد و مي گويد قضا كردنش به چه صورت است . آيااگر توبه كنم , مي شود پول به كسي داد تا نمازها را بخواند؟  
  ۵۸۰   آيا نماز جماعت همان نماز غفيله است ؟  
  ۵۸۱   اگر براي نماز صبح نتوانيم به موقع بيدار شويم، آيا ميتوانيم همه روزه، قضاي آن را به جا آوريم؟ آيا قضاي نماز ما صحيح خواهد بود؟  
  ۵۸۲   مگر اصل عبادت راز و نياز انسان با خداوند نيست، پس چطور قضاي نماز و روزه ميت را ديگري ميتواند انجام دهد؟  
  ۵۸۳   اگر در نماز مستحبي سجده فراموش شود، نماز چه حكمي دارد؟  
  ۵۸۴   آيا خواندن نماز حتما. بايد با اذان و اقامه باشد، يعني نخواندن اذان و اقامه موجب بطلان نماز ميشود؟ در نماز جماعت چطور ؟  
  ۵۸۵   اگر زن در حضور نامحرم نماز بخواند، نماز او درست است؟ اگر اشكال دارد، شرايط نمازش جلوي نامحرم چگونه است تا نمازش صحيح باشد؟  
  ۵۸۶   دختري كه با پدر و مادرش زندگي ميكند، اگر از ابتداي عمر در شهر ديگري جز زادگاه پدر و مادرش زندگي كرده، وقتي به شهري كه هم زادگاه پدر و هم زادگاه مادرش است و املاك پدرش در آن محل است ميرود، آيا حكم مسافر را دارد يا بايد نمازش را تمام بخواند؟  
  ۵۸۷   در مسجدالنبي به علت باطل شدن وضويم با تيمم روي فرش مسجد، كنار ستون توبه نماز توبهام را خواندهام. آيا كارم صحيح و نمازم درست بوده است؟  
  ۵۸۸   اگر فردي به گناهي وادار شود كه اصلاً از آن خوشش نميآيد، آيا گناه كرده است؟اگر عامل بيروني با قوه قهريهاي كه دارد، انسان را مجبور به گناهي كند، به طوري كه اختيار از او سلب شود، مثلاً با اسلحه بالاي سر او ميايستند و ميگويند اگر فلان كار را انجام ندهي، كشته ميشوي و شخص با حالت اجبار و اكراه آن كار ناشايست را انجام دهد، گناهي بر او نيست. البته از اين گناهان قتل استثنا شده است، يعني حد اجبار به هر درجه كه باشد، موجب نميشود ديگري را به قتل برساند. در هر حال از جمله شرائط تكليف، عقل و بلوغ و اختيار است. در صورت اجبار، ارتكاب هر گناهي (به جز قتل) معصيت به حساب نميآيد، اما اگر در آن درجه از اجبار (تهديد به مرگ) نباشد و با وجود الزام ديگري، باز انسان ميتواند از گناه سرباززند، مثلاً قدرت دارد مجلس گناه را ترك كند و يا در برابر خواسته ديگران مقاومت نشان دهد، بايد از گناه اجتناب ورزد. در صورت عدم اجتناب، گناه كرده است. در چنين مواردي بهتر است انسان سعي نمايد كه از ابتدا مقدمات گناه يا مقدمات ورود به مجلس گناه فراهم نشود تا براي ترك آن با سختي و دشواري مواجه نشود. اگر پدر و مادري، مانع نماز خواندن فرزندشان شوند، وظيفه فرزند چيست؟  
  ۵۸۹   مدتي است پسر عموي بنده از من خواستگاري كرده است. در گفتگوهايي كه انجام شد، با او شرط كردم كه نماز بخواند. او قبول كرد، ولي به قولش عمل نكرد. او از هر لحاظ خوب است، ولي به نماز اهميت نمي دهد. چگونه مي توانم ايشان را به نماز خواندن دائمي وادار كنم؟ آيا مي توانم با كسي كه به قولش عمل نكرده اعتماد كنم؟  
  ۵۹۰   هر كس هر دعا و نماز و روزهاي را انجام دهد، ثواب آن را دريافت مي كند، حتيّ اگر ثواب آن بهشت باشد؟  
  ۵۹۱   كسي كه با حالت جنابت نماز و روزه انجام دهد، چه حكمي دارد؟  
  ۵۹۲   چرا نميتوان نماز مستحبي را به جماعت خواند؟  
  ۵۹۳   تمام مستحبات نماز واجب را ذكر كنيد.  
  ۵۹۴   آيا به يك روحاني كه در منطقه محروم به عنوان روحاني مستقر ميباشد و حقوق دريافت ميكند، ميتوان مال امام و پول نماز و روزه ميت داد؟  
  ۵۹۵   اگر آقايي از من خواستگاري كرد بدون اطلاع والدينم و من يك شرط بگذارم مثلاً مانند خودم نماز شب بخواند و ايشان قبول كند، آيا از نظر اسلام اين شرط يك دستور نيست؟ آيا اين عمل صحيح است؟ البته قرار است كه با پدر و مادرم صحبت كنم.  
  ۵۹۶   اگر بخواهيم براي اموات خود نماز و روزه بگيريم، پولش را به چه كسي و كجا بايد داد؟ قيمت نماز و روزه يك سال چقدر است؟ اگر بخواهيم به حوزه علميه قم بفرستيم، چطور بفرستيم؟  
  ۵۹۷   اگر نافله مثلاً نماز شب را براي سلامتي و تعجيل در فرج امام زمان(ع) بخوانيم، اشكال دارد؟  
  ۵۹۸   وقت فضيلت نماز شب كي است؟  
  ۵۹۹   اگر در نماز جماعت، مأموم به ركعت سوم و چهارم امام اقتدا كند و اشتباهاً در ركعت آخر به جاي قرائت حمد و سوره، تسبيحات اربعه بخواند، وظيفهاش چيست؟  
  ۶۰۰   در تهجد و نماز شب چه رمزي نهفته است كه گفته شده هر كس به جايي رسيده، به بركت نماز شب بوده است؟