اگر آقايي از من خواستگاري كرد بدون اطلاع والدينم و من يك شرط بگذارم مثلاً مانند خودم نماز شب بخواند و ايشان قبول كند، آيا از نظر اسلام اين شرط يك دستور نيست؟ آيا اين عمل صحيح است؟ البته قرار است كه با پدر و مادرم صحبت كنم.


خواهر گرامي! هر يك از زوجين ميتوانند ضمن عقد ازدواج، شرط مباحي را منظور نمايند، از جمله ميتواند خواندن نماز شب باشد. از نظر اسلام اين شرط اشكالي ندارد، ولي ما آن را توصيه نميكنيم، چون نماز شب خواندن يك امر مستحبي است و نخواندن آن گناه نيست و انجام آن الزامي ندارد. متعهد كردن زوج به عمل مستحبي در دراز مدّت مشكل ايجاد ميكند. اصولاً اعمال عبادي با اجبار و تحميل فائدهاي ندارد، بلكه بايد از روي رغبت و تمايل قلبي انجام گيرد، تا اثر خود را ببخشد. خصوصاً نماز شب كه حالت راز و نياز با خداوند در نيمه شب و رابطه دروني و قلبي با او است. تا كسي اين احساس نياز در او به وجود نيايد، الزام وي فايده و اثر لازم را نخواهد بخشيد.

بنابراين شخصي را در مخدور قرار دادن و به زحمت واداشتن، امري پسنديده نيست. اگر به نماز شب علاقه داريد و خواهان انجام آن توسط همسرتان ميباشيد، با عملتان او را به اين كار راغب سازيد. نيازي به شرط كردن نيست. البته شرايط ديگري كه انجام آن آسانتر و در عين حال لازم است، ميتوانيد لحاظ كنيد، مانند نماز در اوّل وقت و يا ترك بعضي از گناهان.









دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت