دوست دارم گناه نكنم بارها توبه كردهام حتي غسل توبه نيز انجام دادهام و برنامهريزي كردهام كه گناهاني مثل (غيبت، تهمت، مسخره، دروغ، قسم خوردن، نگاه به نامحرم، ترك نماز اول وقت، ترك صدقه دادن، ترك مسواك زدن) را انجام ندهم و در مورد چند تايي مثل نماز اول وقت، صدقه دادن، مسواك زدن موفق بودهام اما ديگر گناهان را در مرحلة اول شايد يادم باشد توبه كنم و اما بعد از چندي يادم ميرود. چه كنم ارادهام محكم نيست گاهي فكر ميكنم گناهانم ناشي از بيرون رفتن از خانه است. و تصميم ميگيرم كه ديگر بيرون نروم، اما نميشود. من در مكتب الزهرأ (3) سال دوم درس ميخوانم. شايد تعجب كنيد كه با اين حال گناه هم انجام ميدهم.


خواهر محترم; زندگي انسان ملازم با غفلت است. و گناه به دليل غفلت از «حضور در محضر خداي تعالي» رخ ميدهد، بنابراين مؤمن بايد همواره مراقبت شديدي بر اعمال خود داشته باشد و در صورت غفلت، متذكر گردد و تدارك نمايد.

براي پرهيز از معصيت نكات زير را مورد توجه قرار دهيد:

1ـ هر لحظه خود را در محضر خدا ببينيد، و هيچ گاه از ياد خدا غافل نباشيد. 2ـ هر چه معرفت انسان نسبت به حقتعالي بيشتر شود، احساسِ در محضر خدا بودن در او قويتر ميشود، و در اين صورت پرهيز از گناه شدنيتر خواهد بود.

3ـ انسان واعظي از درون خود دارد، عنايت به نصايح اين واعظ او را در انجام اعمال نيك و دوري از گناه موفق ميسازد.

4ـ پرهيز از حضور در جاهايي كه زمينه انجام گناه فراهم است.

توجه به اين نكته نيز لازم است كه: خداوند تعالي كه نسبت به بندگان خود از همه مهربانتر است، به دليل آگاهي از ضعف و جهل بنده خويش، باب توبه را براي جبران خطاها بر روي او گشوده است. براي پرورش اراده نيز راهكارهايي از جمله: اهميت به واجبات، قرائت قرآن، توكل و اعتماد به خدا، داشتن سعه صدر و ... عنوان شده است. مشروح اين مباحث را ميتوانيد در كتاب «جهاد با نفس» آيت الله مظاهري مطالعه فرماييد.

همچنين داشتن برنامهاي منظم و دقيق براي امور مختلف زندگي و التزام به تنظيم وقت براي هر كار، ميتواند در تقويت اراده مؤثر باشد.

ان شأالله با توكل و تمرين و ممارست به مقاصد معنوي خود نائل شويد.











جامعة الزهراء

بازگشت