1- چگونه مي توايم يك نماز شب وبطور كلي نمازهاي با خلوص وخشوع وبدون دغدغه اي بخوانيم؟


اجراي اقامه نماز در بُعد فردي رعايت اموري ضروري است:
1ـ مراعات وقت نماز
2ـ انجام و اتمام واجبات
3ـ مقدمات و اركان نماز را كامل انجام دهيم
4ـ نماز را در وضو، تكبير، قرائت، ركوع وسجود وحدودش كامل انجام دهيم. خلوص: نمازگزار بايد سعي كند هنگام اقامه نماز عبادت خالصي را به وجود آورد او بايد تمام توجه وحواسش به خدا ومتمركز در نماز باشد.
قرائت صحيح:بايد نماز را صحيح قرائت كند ودر هنگام قرائت بدن آرامش داشته باشد ورغيت در مناجات داشته باشد.
ابن عباس مي گويد: امام علي« عليه السلام » هرگز نماز شب را ترك نكرد حتي در شبهاي سرد وسخت درگيري با سپاه معاويه، كه بسيار بود وتلفات بسيار داشت. واز تعليمات پيامبر به علي(ع) در ضمن چهل حديث اين بود كه نماز را با وضوي كامل به پا دار وآن را از وقتش تأخير نينداز. زيرا تأخير نماز بدون عذر موجب خشم الهي است.
ونيز از عبدالله بن سنان روايت مي كنند كه گفت: شنيدم امام صادق(ع) را كه
فرمود: سه چيز باعث افتخار مؤمن است و زينت او در دنيا وآخرت مي باشد.
1ـ نمازدرآخر شب
2ـ نا اميدي از آنچه در دست مردم است
3ـ دوستي امام از آل محمد. از طرفي بايد دانست كه انسان نبايد در ابتداي كار در ابتداي خواندن نماز شب خود را بيش از حد خسته كرده و زياد جزئيات آن را پياده كند. بلكه در ابتداي كار بايد آن را ازكم شروع كم، كم آن را زياد كند. خداوند متعال در سوره مزمل به اين نكته اشاره مي فرمايد:« اي پيغمبر تا آن اندازه كه مي تواني در آخرشب بيدار باشي، بيدار باش.گاهي يك ساعت و زماني هم دو ساعت. وقتي هم نمي تواني يك ربع يانيم ساعت قبل اذان صبح را بيدار باش. دعا ومناجات پيش از نماز شب و سجده شكر به خاطر به جا آوردن نماز شب وتوفيق آن. وهر كار وعملي كه به خاطر خشنودي ورضاي خداوند باشد خداوند بر آن عمل نظر دارد وهمينكه از تعلقات مادي وزرق و برق دنيا برهيم وتمام توجه خود را معطوف خداوند كنيم خداوند كمكمان مي كند و ان شاء الله به هدايت در اين دنيا و رستگاري در آخرت برسيم.
معرفي چند كتاب:
1-جهاد با نفس ، آيت الله استاد حسين مظاهري
2- شمع سحر ، سيد احمد فخري .
3- نماز شب ، موسي خسروي .
4- سوز سحرگاهي ،مهدي راهبر.

پاسخگوئي به سؤالات ديني آستان قدس رضوي

بازگشت