2-آيا پسراني كه مثل من 9 سال دارند بايد نماز بخوانند يا خير و بعد از مرگ وي آيا واجب است كسي نمازهايي كه در سن 9 سالگي بجا نياورده است بجا آورد يا خير ؟2- لطفاً راجع به اهميت نماز هم مطالبي را عنايت فرمائيد ؟


شرط بلوغ سه چيز است درپسر :

1-تمام شدن 15 سال قمري در پسرها و نه سال قمري دردخترها
2-روئيدن موي خشن زبر در بالاي عورت ( محل مخصوص پيدا شود )
3-خروج مني
استفتاآت ج 1 ص 8-126 مسئله 1-2-8

پسري كه 9 سال دارد مستحب است كه نماز بخواند ولي واجب نيست و بعد از مرگ او هم واجب نيست كسي براي او نماز بخواند چون به سن تكليف شرعي نرسيده است نماز قضاء بر كسي واجب است كه به سن تكليف شرعي رسيده باشد چون پسر 9ساله به سن تكليف نرسيده قضاي نماز واجب نيست . اگر كسي بخواهد بخواند ثواب به او ميدهند . ولي واجب نيست .
2- سرور عزيزم : نماز ركن اساسي دين است و ستون خيمه اسلام و معراج مؤمنان و راز و نياز خداجويان و زمزمة عاشقان ، نماز زمينة شكوفائي راستي و درستي و بازدارندة از كژي و نادرستي است ، نماز آرامش و سكون و امنيت رواني را پديد مي آورد و زمينه زدودن هر گونه دلهره ، بيم و نگراني است .
از اين رو در تعليم اسلامي از اهميت نماز و نقش حياتي آن حتي در زندگي اين دنيا يي انسان بسيار سخن رفته است و بر پاداري آن با آداب و شرايط ويژه مورد تأكيد قرار گرفته است ورعايت زمان مناسب و در اول وقت لازم شمرده شده است بويژه به جماعت برگزار كردن آن .
به خاطر اهميت موضوع پيشوايان دين در روش و سيرة خويش نيز به اين مهم توجه ويژه اي داشته اند تا براي ديگران اهميت نماز نيك روشن شود در زندگي پيامبر ( ص ) و امامان ( ع ) مي نگريم كه در همة حالات و در سخت ترين شرايط و در روزگار سختيها و پيش آمدها ي سنگين از نماز و وقت آن غفلت نميكردند و در حساس ترين كارها نخست به انجام نماز مي پرداختند . نيم روز عاشورا و بر پا داري نماز پيشواي شهيدان ، حضرت امام حسين ( ع ) نمونه اي از اين سيره مهم اسلامي دربارة نماز است . حضرت امام علي بن موسي الرضا ( ع ) نيز در سيرة خود و در موارد بسياري اهميت اين موضوع را نشان دادند :
ابراهيم بن موساي قزار گويد :
روزي در خراسان در مسجد ، در خدمت امام رضا ( ع ) بودم بر چيزي يكه از آن حضرت مي خواستم اصرار كردم در اين هنگام امام براي پيشواز يكي از جماعت طالبين بيرون رفت .( طالبين ساداتي كه از نسل اميرالمؤمنين علي ( ع ) يا از نسل برادران ان حضرت آن حضرت ، جعفر و عقيل بودند ) روي آورد و در زير صخرهاي كه د رنزديكي آن ساختمان بود فرود آمد . و تنها من در خدمت ايشان بودم . ايشان فرمود : اذان بگو ، عرض كرد : منتظر باشيد تا اصحاب به ما بپيوندند امام فرمود : غفر الله لك ! لا نوحزن صلوهً عن اوّل وقتها الي آخر وقتها من غير علّه عليك ا بداً بأوّل الوقت .
خداوند تورا بيامرزد ، هر گز نماز را از اول وقت آن به آخر وقت آن بدون علت به تأخير ميفكن هيچ گاه اول وقت را از دست مده پس اذان گفتم و نماز خوانديم .
پس از نماز دوباره آن را كه از حضرت ميخواستم ياد آور شدم د رآن هنگام امام با تاز يانه اش خاكها را كمي كنار زد ناگاه از زير خاكها سكهاي از طلا ي ناب پيدا گشت امام ( ع ) آن را برداشت و فرمود : اين سكه طلا را بگير ، خداوند براي تو در آن بركت قرار دهد و از آن سود ببري و آنچه را ديدي پنهان كن .
ابراهيم گويد : خداوند براي من در آن سكه بركت فراوان قرار داد آن چنان كه درخراسان لوازم زيادي خريدم كه قيمت آنها به هفتاد هزار دينار طلا مي رسيد . ومن از همة همگنان خود توانگر تر و ثروتمند تر شدم.
ناسخ التواريخ 4 ص 68
چند حديث : قال النبي صلي الله عليه و آله : يا علي تمنّي جبرئيل أن يكون من بني آدم بسبع خصال : و هي الصلا هً في الجماعهً و مجالسهً العلما ء والصلح بين الا ثنين و اكرام اليتيم و عيادهً المريض و تشييع الجنازه و تسقي الماء في الحج فأحرص علي ذالك .
اثني عشريه ص 245
قال الله : و اقم الصلاهً إن الصلاه ً تنهي عن الفحشاء والمنكر الله اكبر
سوره عنكبوت 45

پاسخگوئي به سؤالات ديني آستان قدس رضوي

بازگشت