من از كودكي هيچوقت نتوانستم نماز بخوانم يعني اينكه وقتي نماز مي خوانم يا وضويم باطل است يا اعتقادي ندارم، خلاصه يك جور نمازم باطل است، يا مثلاً فقط به خاطر جايزه نماز مي خوانم چرا؟




دختران جواني مثل تو مايه فخر و مباهات هستند، كه شهامت و شجاعت ابراز عقيده دارند. و تو به خوبي درك كرده اي كه نماز ضرورت است، و از عدم توفيق خودت نيز گويا نگران و ناراحت هستي، و به دنبال راه حلّي مي گردي كه در اين راه توفيق پيدا كني.

آنچه تو احساس مي كني، نيازي است دروني، كه در دوران جواني به عنوان يك نياز فطري سربرمي آورد؛ و تمايلي است كه توأم با اصلاح دنيا، در درون جوان بروز مي نمايد.

كارشناسان تربيتي سازمان يونسكو، درصدد طراحي و برنامه ريزي نويني هستند، تا بزرگترين معضل نسل جوان معاصر را، كه به شدت احساس مي كند دارد به تحليل مي رود، و از درون تهي شده است، حل كنند.

براي غلبه بر مشكلي كه داري چند راه حل پيشنهاد مي گردد :

1.معنويت و پيوند با خداوند، فقط به روزهاي سخت زندگي مربوط نمي شود، بلكه تجلّي كامل ارتباط و پيوند با پروردگار، در همه فراز و نشيب هاي زندگي، قابل مشاهده است. در روزهاي خوب زندگي به ياد خدا باش، تا در روزهاي سخت زندگي، تنها نباشي.

2. سعي كن آثار مثبت و ارزندة معنويات، و رابطه و پيوند با خالق هستي در همه جنبه هاي فردي و اجتماعي، برايت روشن گردد.

3.برخورداري از معنويت و رابطه با خداوند، مي تواند عامل بازدارنده اي براي اضطراب ها و استرسهاي زندگي باشد، و اطمينان و آرامش را به ارمغان آورد. دلها به ياد خداوند آرام مي گيرد. الا بذكرا...تطمئنّ القلوب.

4. سعي كن راههاي اتصال به خداوند را كشف كني : راههاي استدلالي و عقلي، يا محبت و عشق. اگر خدا، و نعمتهاي بيكران او، و مهرباني و عطوفتش را به خوبي درك و لمس كني، قلبت در مقابل او خاضع و خاشع مي گردد.

5. ارتباط با خالق هستي بخش در قالب نماز و دعا و نيايش و ... ، بـه انسـان شخصيـّت و كرامـت مي بخشـد، شخصيّـت انسـان را

شكل و سامان مي دهد، در نتيجه فردي قابل اطمينان و اعتماد گرديده، در پرتو اين تكامل شخصيّتي، قادريم دوستان خود را به خوبي جذب كنيم، و ارتباط اجتماعي سالم و فعّالي پايه ريزي نماييم.

6. مطالعه زندگي بزرگان دين، و سيرة اولياء دين، و رهبران بزرگ تاريخ، يكي از بهترين شيوه هاي برقراري ارتباط با خداوند، و نزديكي به او، و حاضر شدن در محضر اوست.

7. سعي كن خدا را بهتر بشناسي، و با او آشنا شويي. در اين خصوص، كتاب هاي مفيد مربوط به خداشناسي را مطالعه كن.(1) ايمان خودت را به خداوند بزرگ زياد كن. تلاش كن فلسفه عبادت و راز و نياز را كشف كني، از خودت بپرس چرا؛ بايد نماز بخوانم، و چه نيازي به نمازخواندن و عبادت دارم. و با مطالعه كتابهاي ارزنده اي مثل كتابهاي استاد قرائتي (پرتوي از اسرار نماز و ...)، نسبت به اهميت عبادت آگاهي بيشتري كسب كن.

8. بدان كه نماز خواندن با همين شرايطي كه تو ذكر كرده اي، بهتر از نماز نخواندن است. واگر استمرار داشته باشد، سعي كن به مسايل نماز آگاه تر بشوي، و بيشتر مطالعه كني، تا با آثار نماز بيشتر آشنا شوي،و ممارست و تمرين بكني. اگر نمازت اشكال داشت،مجدد بخوان؛ خودت را مقيد كن كه درست بخواني. تمرين و تكرار، و اجتناب از گناه و معصيت. و پاكي و عفت ورزيدن و روزه گرفتن و حلال و كم خوردن و دوري از پرخوري و ... كمك مي كند پيوند انسان با خداوند نزديكتر بشود. به نظر مي رسد اگر بصورت حضوري تماس بگيريد برايتان مفيدتر باشد. مطمئن باشيد مشاوران امين وصادقي براي شما خواهيم بود و با استمداد از درگاه حضرت حق سعي مي كنيم مشكل را با كمك خودتان شناخته تا پس از شناخت دقيق مشكل به حل آن بپردازيم. اميد است آنچه به صورت كلّي و اجمالي عرض شد برايتان مفيد باشد. ولي شايد بهترين راه حل مشاوره حضوري باشد تا ريشه پيدايش مشكل پيدا شود و بر اساس ريشه يابي راهنمايي صورت گيرد.



ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

منابع و مآخذ :

1. از جمله مي تواني كتاب زير را مطالعه كني :

خدا را چگونه بشناسيم؟ ، نوشته مورتيمر آدلر ، راهنمايي براي بيديني قرن بيستم، ترجمة احمد آرام



مؤسسه پيوند با امام

بازگشت