در نماز هنگام سلام دادن السلام علينا؛ سلام بر ما منظور از ما و علي عبادالله الصالحين؛ منظور از بندگان صالح خدا و السلام عليكم؛ سلام بر شما منظوز از شما چه كساني هستند؟






السلام عليك ايّها النبي و رحمة الله و بركاته : درود بر تو اي پيغمبر و رحمت خدا و بركات او بر تو باد. هر مسلماني اين جمله را در روز 5 بار تكرار مي كند، تا يادش بماند كه پيامبر( عبد و بندة خداست، و مثل يهود و نصاري او را خدا يا فرزند خدا فرض نكند.

در جملة دوم، نمازگزار بر خود، بر همسنگرانش، و بر همة بندگان شايستة خدا درود مي فرستد. السلام علينا و علي عبادالله الصالحين : سلام بر ما و بر بندگان شايستة خدا اين ندا گويي سروشي است كه در دل تاريكيها، خبر از حضوري روشن و سپيد ميدهد. نمازگزار را به وجود ياران و همسنگران نويد مي دهد. به او مي گويد : تو تنها نيستي. صالحان، كه به گونه اي شايسته و سزاوارند كه خدا را عبوديت كنند، در اين صف همراه تو هستند.

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته و سرانجام در سومين جمله، نمازگزار خطاب به بندگان شايسته، و يا خطاب به فرشتگان، ميگويد : سلام بر شما و رحمت و بركات خدا بر شما باد. و بدين گونه بار ديگر، صلاح و شايستگي (يا فرشته خويي، يا پيوند با ديگر نمازگزاران) را به ياد مي آورد، و مخاطبان گرامي خود را به دعاي خير ياد مي كند، و نماز را به پايان مي برد.

به كتاب پرتوي از اسرار نماز، تأليف محسن قرائتي، رجوع نمائيد.











ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

منابع و مآخذ :

* كتاب ژرفاي نماز، تأليف سيد علي حسيني خامنه اي













مؤسسه پيوند با امام

بازگشت