چگونه مي توان پدر و مادري را كه به انجام واجبات مخصوصاً نماز اهميتي نمي دهند، راهنمايي كرد، به طوري كه رضايت خدا را در پي داشته باشد؟


برادر گرامي! از اين كه به ما اعتماد كرده و مكاتبه نموده ايد، سپاسگزاريم.

مي بايست از شيوه هاي صحيح امر به معروف و نهي از منكر بهره جست. از طرفي رعايت احترام و ادب در برابر پدر و مادر بر هر فرزند و در هر وضعي واجب است، همان طور كه قرآن اشاره كرده است: ما به انسان توصيه كرديم كه به پدر و مادرش نيكي كند.(1)

در آيه فرقي در نيكي و احترام به پدر و مادر ديده نشده و تمام پدر ها و مادرها با هر مذهب و ديني مشمول توصية خدا مي باشند. تعبير به وصينا الانسان (به انسان توصيه كرديم) اشاره به اين است كه نيكي به پدر و مادر از اصول انساني است، حتي كساني كه پاي بند دين و مذهبي نيستند، طبق الهام فطرت به آن جذب مي شوند.(2) از طرفي ديگر بر فرزند مؤمن و خدا ترس مشكل است، شاهد ترك نماز و يا واجبات ديني ديگر توسط پدر و مادرش باشد، در اين صورت بايد به شكلي احترام آميز همراه با ادب و تواضع اهميت نماز را براي آنان بازگو كند و در اين راه استقامت به خرج دهد علاوه بر اين كتاب هايي را كه در مورد اهميت نماز نوشته شده و به علل سستي و كاهلي در انجام آن پرداخته است، تهيه كند و آن را به پدر و مادر دهد يا به شكلي در اتاقشان قرار داد كه متوجه شوند و بخوانند يا از روي كتاب براي آنان بخواند. در هر حال رفتار عملي نمازگزار، بهترين تبليغ و زيباترين شيوة امر به معروف است. بايد با ياد گرفتن شرايط و آداب امر به معروف به اين واجب ديني اقدام كرد. اگر امر به معروف تأثير نداشت، تكليفي بر شما نيست.

پي نوشت ها:

1. احقاف (46) آية 15.

2. تفسير نمونه، ج 21، ص 332.



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت