بعضي از جوانان روي حس ناسيوناليستي خود كه مسابقات ورزشي مربوط به ايران و آسيا را در نيمه شب نگاه مي كنند زماني كه صبح از خواب بيدار مي شوند كه خورشيد طلوع كرده است بلافاصله مي توانند نماز قضاي صبح را بجا آورند يا خير در چه زماني مي توانند قضا را بجا آورند؟




از نظر مراجع تقليد چون آيت الله اراكي، آيت الله سيستاني:

كسي كه نماز روزانه خود را در وقت آن نخواند بايد قضاي آن را بجا آورد اگر چه در تمام وقت نماز خواب مانده يا بواسطه مستي نماز نخوانده باشد ... (1)

كسي كه نماز قضا دارد بايد در خواندن آن كوتاهي نكند ولي واجب نيست فوراً آن را بجا آورد (2)

البته قضا كردن نمازها در اولين فرصت ثواب بيشتري دارد به اين خاطر امام خميني (ره) به نوه هاي خود توصيه مي كردند كه اگر نماز صبحتان قضا شد آن را خيلي زود (قضا كرده و) بجا آوريد.

و چه بهتر كه جوانان ما سعي كنند اول حس ديني خود را تقويت نموده سپس به فكر احساس ناسيوناليستي خود باشند تا بتوانند با دعاي خود نيز موفقيت بيشتري براي تيم هاي ملي ايران از خدا بطلبند.

در روايت داريم كه:

كوشش كنيد اوقات شبانه روز خود را به چهار بخش تقسيم كنيد: ساعتي براي عبادت و خلوت با خدا، ساعتي براي تأمين معاش، ساعتي براي معاشرت با دوستان مورد اعتماد و كساني كه شما را به عيوبتان واقف مي كنند و در باطن خيرخواهتان هستند و ساعتي را به تفريحات و لذايذ مشروع خود اختصاص دهيد ... (3)

و توجه داشته باشيم اگر ما كاري كنيم تا صبح دير بيدار شويم و عمداً نمازمان قضا شود اين كوتاهي گناه مي باشد و در روايت داريم كه:

گناهان كوچك راه هاي رسيدن به گناهان بزرگ است هر كه در گناه كوچك از خدا نترسد در گناه بزرگ هم از خدا نخواهد ترسيد. (4)

به اين اميد كه در انجام دستورات الهي، از جمله ياران آقا امام زمان (عج) باشيم.



































منابع و مآخذ:

1ـ توضيح المسائل آيت الله سيستاني، ص294، مسأله 1379؛ و توضيح المسائل آيت الله اراكي، ص249، مسأله 1363 (نماز قضا)

2ـ همان، ص294، مسأله 1381 و ص249، مسأله 1365

3ـ مستدرك الوسائل، ج2، و بحار الانوار، ج17، ص208

4ـ بحار الانور، ج70، ص353



مؤسسه پيوند با امام

بازگشت