وقتي اذان مي گويند مي توانيم نماز بخوانيم يا افطار كنيم يا بايد مقداري از اذان بگذرد بعد نماز بخوانيم يا افطار كنيم؟




اگر اطمينان به داخل شدن وقت پيدا شود مي توان نماز خواند و روزه را افطار نمود در غير اينصورت بايد تا حصول اطمينان صبر نمود.

در پاسخ به سؤال شما خواهر عزيز استفتائي را از مقام معظم رهبري ذكر مي كنم.

سؤال 374 ـ آيا وقت نماز به مجرد شروع اذان آغاز مي شود؟ يا اينكه واجب است انتظار تا اذان به پايان برسد و بعد از آن نماز شروع شود؟

جواب ـ اگر اطمينان حاصل شود به اين كه اذان از هنگام دخول وقت شروع شده است انتظار واجب نيست تا به پايان برسد.(الف) و راه كسب اطمينان؛ يا اينكه دو مرد عادل به داخل شدن وقت خبر دهند يا از روي مشاهدة حسي (كه مثلاً طلوع فجر قابل رؤيت به چشم عادي باشد(ب) وقت فضيلت هر يك از نمازهاي صبح، ظهر و عصر و مغرب و عشاء را بداند. و تشخيص صحيح دهد، كه در رسالة عمليه وقت فضيلت هر يك از نمازها ذكر شده است.

پس طبق فتواي مراجع عظام تقليد، مي شود به مجرد داخل شدن در وقت نماز، نماز را شروع كرد و اذان و اقامه هم نگفت، البته بايد توجه نمود كه گفتن اذان و اقامه مستحب مؤكّد است و در مستحبات نماز به آن بسيار اهميّت داده اند.

در اين مسأله (به مجرد دخول در وقت نماز، مي شود نماز را خواند) جميع مراجع از جمله آيت ا... العظمي سيستاني همين نظر را دارند. البته در يك مورد آيت ا... العظمي سيستاني حكم به تأخير انداختن نماز داده اند كه خدمت شما عرض مي كنم؛

اگر به واسطه مانع مشخصي مانند نابينايي يا در زندان بودن نتواند در اول وقت نماز، به داخل شدن وقت يقين كند، بايد نماز را به تأخير بيندازد تا يقين يا اطمينان كند كه وقت داخل شده است، و همچنين است بنابر احتياط لازم اگر مانع از يقين به داخل شدن وقت از موانع عمومي از قبيل ابر و غبار و مانند اينها باشد.

براي اطلاع بيشتر به توضيح المسائل مرجع تقليدتان و يا استفتائات آن بزرگوار بحث وقت نماز مراجعه فرمايند.

























































منابع و مآخذ:

الف) استفتائات مقام معظم رهبري، ج1، ص105

ب) استفتائات امام، ج1،ص133، سؤال21



مؤسسه پيوند با امام

بازگشت