من خودم يك فرد كاملاً مذهبي هستم كه هميشه به خواست خدا در مراسم دعاي ندبه و كميل و نماز جمعه شركت ميكنم، چه كار كنم كه پسر و دختر جوانم هم شركت كنند؟




درك جوان و نيازهاي او از مباحث مهم و داراي گستردگي خاص خود است اهتمام به امور ديني در تربيت فرزندان و همراه شدن آن با اندكي لطافت و ظرافت تأثير بسزايي در رشد و تكامل جوان خواهد داشت. فرزندان ما اگر كانون خانواده را سرشار از محبت و توجه به خود و نيازهاي جسمي و معنوي خويش ببينند خانه و خانواده را مأوي و پناهگاه خود قرار مي دهند و آنگاه انس و مودت واقعي بين فرزندان و والدين ايجاد مي گردد،كه نخستين گام در ارتباط با فرزندان توجه به همين نكته بسيار مهم است. پس توجه به نيازهاي جوان و پاسخ مناسب پيدا كردن براي سئوالات و شبهات او و ارتباط او با جمعهاي مذهبي و دوستان ارزشي گامهاي بعدي در هدايت و راهنمايي او مي باشد.

تحولات انقلابي بلوغ كليه فطريات نهفته را در وجود جوانان آشكار مي سازد. با فرا رسيدن بلوغ، از يك طرف خواهشهاي غريزي در وجود جوان شكفته مي شود و از طرف ديگر تمايلات روحاني و وجدان اخلاقي در ضميراو بيدار مي شود. همانطور كه انگيزه غرائز، جوان را به اعمال خواهش هاي نفساني تحريك مي كند، كششهاي روحاني، نيز او را به ارضاي تمنيات معنوي وا مي دارد. جوان طبيعتاً و فطرتاً به پاكي و فضيلت، عدل و انصاف، اداي امانت، وفاي به عهد، راستي و درستي و خلاصه به سجاياي انساني علاقه دارد و مايل است شخصيت خود را نيز بر اين گونه تمنيات استوار كند. بنابراين بر مربيان و خصوصاً پدر و مادر فرض است كه خود عامل به اين سجاياي اخلاقي باشند تا جوان از آنها الگو پذيري مطلوبي داشته باشد. مربي لايق بايد تمايل فطري ايمان و اخلاق را در دوران بحراني بلوغ همواره در ضمير جوان زنده و بيدار نگه دارد.

امام صادق( مي فرمايد :احاديث اسلامي را به نوجوانان خود بياموزيد و درانجام اين وظيفة تربيتي تسريع نماييد پيش از آنكه مخالفين گمراه بر شما پيشي گيرند و سخنان نادرست خويش را در ضمير پاك آنان جاي دهند و گمراهشان سازند.1



1- با فرزندان خود ارتباط دوستانه و عاطفي برقرار كنيد و در رفع مشكلات و گرفتاري ها آنها را كمك كنيد و اگر توان حل مشكل را نداريد سنگ صبورشان باشيد و از كساني كه آگاهي و اطلاع بيشتري دارند مدد بجوييد.

2- از فرزندان خود شناخت نسبي پيدا كنيد و سعي كنيد با توجه به روحيات، علايق، سليقه ها و باورهاي آنها بهترين روش را براي امر و نهي برگزينيد.

3- حتي الامكان از موعظه و نصيحت مستقيم پرهيز كنيد و به صورت غير مستقيم سعي كنيد آنها را به راه راست هدايت كنيد.

4- احاديث اسلامي را به آنها بياموزيد و يا كتابهايي كه در اين زمينه نوشته شده در اختيار آنها قرار دهيد.

5- مراقب دوستان آنها باشيد و سعي كنيد كه آنها با افرادي رفاقت كنند كه عاقل و با ايمان باشند، كه به فرموده پيامبر(هر انساني از دين و روش دوست و همنشين اش پيروي مي كند. 2

6- در صورت امكان از برگزاري جلسات مذهبي كه تحت عناوين مختلف صورت مي گيرد در منزل خود دريغ نورزيد و اگر اين هم امكان ندارد با جوانان خود به مجالسي مذهبي برويد كه توسط وعاظ آگاه و صاحب معلومات اداره مي گردد.





1. اصول كافي،ج6،ص47

وسايل الشيعه،ج4،ص207



مؤسسه پيوند با امام

بازگشت