ما دوست داريم از سربازان حضرت مهدي، امام زمانغ باشيم، ولي چون گناه فراواني انجام دادهايم، چه كنيم كه حضرت ما را به سربازي خود قبول كند. چه كار كنيم كه گناهان گذشتة ما بخشيده شود و ديگر گناه نكنيم؟ آيا نماز خواندن با غسل جنابت، صحيح است؟


انسان با همّت بلند، و اراده جدّي و سعي و تلاش زياد; ميتواند به آرزوها و خواستههاي خود برسد. كسي كه دوست دارد، سرباز امام زمانغ باشد، بايد در طاعت و بندگي خدا جدي و كوشا باشد با هواهاي نفس خود مبارزه كند، به زينتهاي دنيا بيتوّجه، و نسبت به امور معنوي عنايت زياد، داشته باشد; در همه امور رضاي خدا و امام زمانغ را در نظر بگيرد. هر سخني كه ميخواهد بر زبان جاري كند، به عملي كه بنا دارد انجام دهد، بينديشد در صورتي كه مرضيّ خدا و امام زمان هست اقدام كند، حتي از اموري كه شبهه ناك است اجتناب ورزد; هميشه فرمان خدا را بر هواهاي نفساني خود مقدم بدارد، در انجام واجبات جدّي باشد، به مستحبات نيز عنايت داشته باشد، به نماز و ساير عبادات اهميت زياد بدهد; گناه و سيئات اخلاقي را ترك كند، فضائل و محاسن اخلاقي را در نفس خود پرورش، و خود را به آنها متصف كند. در حالات ياران امام زمانغ، آمده كه آنان شبها را به راز و نياز با خدا مشغولند، و روزها در ميدان اجتماع همانند شير، در خدمت به خلق و انجام وظايف از ديگران سبقت ميگيرند، كسي كه دوست دارد جزء سربازان امام زمانغ باشد، بايد هميشه منتظر فرج آن حضرت باشد، و براي آمدن آن حضرت لحظه شماري كند، همانند كسي كه بهترين عزيز او به سفر رفته، و هر آن انتظار دارد از سفر برگردد; و در روايات آمده انتظار فرج عبادتي بزرگ است رسول خدا9 فرموده بهترين اعمال امت من انتظار فرجي است كه از ناحيه خداوند به آنان ميرسد( ميزان الحكمة، محمدي ري شهري، ج 1، ص 285، انتشارات مكتبة الاعلام الاسلامي. )

در مورد گناهان گذشته با توبه و استغاثه به درگاه الهي ميتوان همه آنهارا از بين برد، پيامبر اكرمفرمود. كسي كه از گناه توبه كند همانند كسي است كه اصلاًگناه مرتكب نشده(ميزان الحكمة، همان، ص 540. ) با توبه و عمل صالح ميتوان گناهان گذشته را به حسنه تبديل نمود. قرآن فرموده اِلاّمَن تابَ وءامَنَ وعَمِلَ عَمَلاًصـَـلِحـًا فَاُولغكَ يُبَدِّلُ اللّهُ سَيِّ ?‹اتِهِم حَسَنـَتٍ; (فرقان،70) مگر كسي كه توبه كند و عمل صالح به جا آورد، كه خداوند گناهان اين چنين افرادي را به حسنات تبديل ميكند. آري فضل و كرم ذات الهي خيلي زياد است، بندهاي كه واقعاً از گذشته اعمالش پشيمان باشد و توبه كند، خداوند سيئات او را به حسنه تبديل ميكند.

براي ترك گناه در آينده بهترين راه، توجه قلبي به خداست، فردي كه هميشه به ياد خدا باشد; و خدا را حاضر و ناظر بداند شيطان نميتواند بر او تسلّط پيدا كند; هنگامي كه خدا از ياد رفت شيطان انسان را به گناه وادار ميكند، توّجه به معنويات، بيتوجّهي به ماديات، ياد مرگ، و مشكلاتي كه در عالم آخرت ممكن است، براي انسان پيش آيد، همه اينها عامل مهمي هستند، در باز داري انسان از انجام گناه و معصيت; ضمناً به كرم و لطف خداي متعال اميدوار باشيد، خداوند توبه شما را ميپذيرد، هم چنين نمازي كه پس از انجام غسل جنابت و توبه از گناه به جا آوريد، ان شأ اللّه مورد قبول درگاه ذات الهي است. و نماز با غسل جنابت بدون وضو صحيح است.



فرهنگ ومعارف قرآن

بازگشت