تشريح تسبيح فاطمه


از حضرت امام علي عليه السلام نقل شده است كه فرمود:

فاطمه ي زهرا عزيزترين عزيزان رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم در خانه من بود، اين بانو آن قدر با آسياب آرد كرد تا دست هايش پينه بست و آن قدر از چاه آب كشيد كه اثر آن بر سينه اش باقي مانده بود و به اندازه اي خانه را روبيد تا اينكه لباس هايش غبارآلود شد. و آن قدر زير ديگ آتش برافروخت تا لباسش كثيف و گردآلود گرديد و به همين علت به سختي و زحمت افتاد، روزي شنيديم غلام چندي خدمت پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم آوردند به فاطمه گفتم: وقتي خدمت پدر خود رفتي از وي خادمي را بخواه تا در كارها مددكار باشد و از اين همه رنج و محنت آسوده شوي.

پس فاطمه ي زهرا خدمت رسول خدا رفت، ملاحظه كرد كه گروهي با ايشان مشغول بحث و گفتگو هستند، لذا بدون اينكه با پدر سخني بگويد به خاطر شرم و حيا بازگشت. علي عليه السلام فرمود: چون رسول خدا مي دانست كه فاطمه زهرا براي حاجت نيازي مراجعه



[ صفحه 93]



كرده است، لذا خود به منزل ما آمد، حضرت فرمود: فاطمه جان! براي چه منظوري به سوي من آمدي و دومرتبه سؤال فرمود و فاطمه ساكت بود، علي عليه السلام مي گويد: عرض كردم: اي رسول خدا من علت را براي شما ذكر مي نمايم. فاطمه آن قدر سنگ آسياب را چرخانده كه دستش پينه بسته و آن قدر آب كشيده كه بر سينه اش اثر آن باقي مانده و آن قدر خانه را جاروب كرده كه لباسش خاك آلود شده و آن قدر آتش در زير ديگ افروخته كه پيراهن او كثيف شده و بوي دود گرفته. شنيديم كه غلامان و خادمان چندي را خدمت شما آوردند، به وي گفتم: به سراغ پدر خود رفته از ايشان خدمتكاري بخواه تا تو را مساعدت نمايد.

رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: شما را از مطلبي آگاه كنم كه بهتر است براي شما از خادمي كه سؤال كرديد، وقتي از خواب برخاستيد (در بعضي روايات است وقتي به رختخواب رفتيد) سي و چهار بار الله اكبر و سي و سه بار سبحان الله و سي و سه بار الحمد لله بگوييد آن بهتر است براي شما از خادم كه خدمت شما را بكند» [1] .


پاورقي

[1] ذخائر العقبي، ص 50.


بازگشت