صلوات فرستادن بر فاطمه


صلوات فرستادن بر حضرت فاطمه عليهاالسلام و كيفيت زيارتش، كه



[ صفحه 44]



همانند صلوات بر پيامبر اكرم و اميرالمؤمنين و حسنين عليهم السلام و زيارات آنان است؛ يعني همانگونه كه به صلوات بر آن چهار وجود مقدس و زيارتشان امر شده است، نسبت به حضرت زهرا عليهاالسلام نيز در اين موارد، همگان مأمور و مأجورند. فاطمه عليهاالسلام كه مشمول آيه ي تطهير و از اهل بيت پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم است كيفيت صلوات بر او را رسول خدا به صراحت چنين بيان داشته است:

«بر من صلوات بتراء (مساوي ناقص، دم بريده و بريده شده) نفرستيد. سؤال شد: يا رسول الله صلوات بتراء (مساوي بريده شده) چيست؟

فرمود: اينكه (بر من صلوات بفرستيد و بگوييد «اللهم صل علي محمد»، ولي درباره ي آل من ساكت باشيد. شما بايد بگوييد: «اللهم صل علي محمد و آل محمد». صلواتي كه شامل علي، فاطمه و حسنين عليهم السلام نباشد، مقطوع و بريده و مورد قبول خدا و رسولش نمي باشد. لذا حضرت صديقه زهرا هم رديف و برابر افرادي است كه جميع مسلمين باايمان جهان- از شيعه و سني- هر شبانه روز در تشهد نمازهاي پنجگانه بر او درود مي فرستند؛ و او در اين مقام، همتاي محمد بن عبدالله، و علي، و حسنين عليهم السلام است؛ و همين لزوم صلوات بر فاطمه در هنگام اقامه ي نماز يك منقبت و فضيلت ساده نيست، بلكه نشانگر مرتبه ي اعلي و منصب والاي آن حضرت است كه اين چنين در جنب صاحبان رسالت و امامت قرار گرفته است. بدون ترديد بايد فاطمه خود وليةالله و داراي مقام ولايت بوده باشد، تا هم رديف و همتاي اولياء خدا، مورد خضوع و مشمول صلوات و درود جميع مؤمنين جهان در هر زمان و مكان باشد.



[ صفحه 45]



پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم مي فرمايد:

«من صلي عليك يا فاطمة غفر الله له و الحقه بي حيث كنت من الجنة».

«يا فاطمه! هر كس بر تو صلوات فرستد، خداي تعالي از او درگذرد، و او را در بهشت به من ملحق گرداند.» [1] .


پاورقي

[1] فاطمه زهرا، علامه اميني، ص 327.


بازگشت