نماز در حال جنابت


پرسش شماره 61) الف - من در گذشته خمس مالم را نداده بودم، در اين مدت آيا نماز و روزه ام صحيح بوده است؟ ب - از اوايل بلوغ به سبب دوستي با دوست ناباب به استمنا معتاد شدم و چند سال ادامه دادم، ولي الآن اين عمل را ترك كرده ام؛ تكليف روزه و نمازهايم در آن سال ها كه غسل به گردنم بود چيست؟ ج - گذشته ي خود را چگونه جبران كنم؟

خداوند متعال مي فرمايد: (و استغفروا ربكم ثم توبوا اليه ان ربي رحيم ودود)؛ [1] از پروردگار خود آمرزش بخواهيد، سپس به درگاه او توبه كنيد كه پروردگار من مهربان و دوستدار [بندگان] است.

الف - گرچه پرداخت خمس و زكات، در روح عبادت تأثير دارد،اما درست و صحيح بودن نماز و روزه به پرداخت خمس و زكات بستگي ندارد،مگر اين كه از پولي كه خمس به آن تعلق گرفته است، آب براي وضو و لباس براي نماز تهيه شود.

ب - توبه، بازگشت به سوي خدا، رها شدن از آلودگي ها و پشيماني از انجام گناه است و نشانه ي پشيماني اين است كه شخص در عملكرد خود دچار اندوه و حسرت شود. خداوند متعال مي فرمايد: اي مؤمنان! به سوي خدا بازگرديد (توبه كنيد) شايد رستگار شويد [2] .

بنابراين، توبه سبب رستگاري، پاكي از هر آلودگي، طهارت روح، [3] تبديل گناهان



[ صفحه 111]



به حسنات، [4] محبوب شدن نزد خداوند متعال، [5] آمرزش گناهان، [6] طول عمر، وسعت رزق [7] و... مي شود.

نااميدي و مأيوس شدن از رحمت خداوند مهربان، بزرگ ترين گناه است، شما مي توانيد با توكل بر پروردگار متعال و تمسك و توسل به اهل بيت پيامبر اكرم صلي الله عليه و آله و سلم با انجام كارهاي نيك و پسنديده و انجام عبادت ها، رضايت خداوند را هر چه بيشتر جلب كنيد و خداوند نيز بندگان توبه كار را بسيار دوست دارد؛ چنان كه مي فرمايد: (ان الله يحب التوابين)؛ [8] خداوند توبه كاران را دوست دارد [9] .

ج - درباره نمازهايي كه از شما قضا شده يا در حال جنابت خوانده ايد، بايد قضاي آن ها را به جا بياوريد؛ ولي شايسته است كه درباره ي لباسي كه با آن نماز خوانده ايد، مكاني كه در آن نماز گزارده يا آبي كه با آن وضو گرفته ايد، در حالي كه آن لباس و مكان و آب، مشمول خمس بوده و روزه هايي كه از شما قضا شده است با مرجع تقليد خود مكاتبه و از او استفتا كنيد.


پاورقي

[1] سوره هود، آيه 90.

[2] سوره توبه، آيه 31.

[3] سوره بقره، آيه 222.

[4] سوره فرقان، آيه 70.

[5] سوره بقره، آيه 222.

[6] سوره زمر، آيه 53.

[7] سوره هود، آيه 3.

[8] بقره، آيه 222.

[9] ر.ك: تفسير نمونه، ج 19، ص 504.


بازگشت