تشويق به نماز


پرسش شماره 52) كسي كه بر اثر تنبلي نماز نخواند، ولي در عين حال قيامت را قبول داشته باشد، براي ارشاد او چه بايد كرد؟ برخورد قرآن با چنين افرادي چگونه است؟

بهترين راه جذب افراد به نماز، تشويق عملي است؛ مانند: خواندن نماز در اول وقت، دادن هديه و كتاب هاي مفيد در اين زمينه، [1] طرح دوستي و گسترش رابطه با انسان هاي مقيد به نماز و در صورت امكان، كم كردن و حتي قطع رابطه با انسان هايي كه نماز نمي خوانند و در صورت نياز، نماز خواندن در ديد چنين افرادي (براي تشويق آنان به نماز) و....

در كنار تشويق عملي مي توان از تشويق زباني نيز بهره برد؛ مانند: بازگو كردن اهميت و جايگاه نماز در آيات [2] و روايات، گفتن داستان هايي از نماز گزاران و ترك كنندگان نماز (به ويژه براي جذب سنين پايين به سوي نماز) و يادآوري معاد و قيامت، برزخ، بهشت و جهنم و.... [3] .



[ صفحه 96]



خداوند در قرآن مي فرمايد: وقتي از جهنميان مي پرسند: چه چيز شما را جهنمي كرد، پاسخ مي دهند: ما نماز گزار نبوديم [4] در جايي ديگر كساني را كه نماز را تباه ساخته اند مورد نكوهش قرار مي دهد [5] در جاي ديگر كساني را كه نسبت به نماز سهل انگاري مي كنند، سخت سرزنش مي كند [6] .


پاورقي

[1] يكصد و چهارده نكته درباره ي نماز و پرتوي از نماز.

[2] مانند آيات 45، 110، 153، 238 و 277 سوره ي بقره و آيات 103 و 143 سوره ي نساء و....

[3] كتاب هايي چون: حق اليقين تأليف علامه مجلسي كه به فارسي و در يك مجلد چاپ شده است و نيز منازل الآخرة تأليف شيخ عباس قمي، در اين زمينه مفيد است.

[4] سوره مدثر، آيه 42-43.

[5] سوره مريم، آيه 59.

[6] سوره ماعون، آيه 4 - 5.


بازگشت