راه هاي جذب جوانان به نماز


پرسش شماره 51) راه كارهاي عملي افزايش گرايش نوجوانان و جوانان به نماز و دلايل گريز برخي از جوانان از نماز را بيان كنيد.

راه هاي جذب جوانان به نماز و آگاه كردن آن ها نسبت به فلسفه، ارزش و اهميت آن، بسيار متنوع و متناسب با شرايط فردي و اجتماعي جوانان است؛ اما اصلي ترين راه هاي تعميق گرايش هاي آن ها به مسائل معنوي و نماز، در سه مورد خلاصه مي شود:

1. بالا بردن سطح آگاهي و شناخت آن ها درباره ي نماز؛ اين كار مي تواند با استفاده از شيوه هاي تشويق، اهداي كتاب هاي مناسب، تأييد شده و جذاب، برگزاري مسابقات، جلسات آموزشي - تفريحي، اردو و... انجام شود.

2. ارائه ي الگوي مناسب از سوي والدين، مربيان و دوستان؛ اين الگو مي تواند اهميت دادن به نماز اول وقت، حضور در مساجد و نماز جماعت، مطالعه كتاب هايي درباره ي اهميت نماز و بازگو كردن آن و كارهايي اين چنيني باشد. مسئله ي ارائه ي الگو در راه تبليغ از اهميت فراواني برخوردار است. يكي از الگوهاي بسيار قابل توجه، «عمل كردن» به آن است؛ چنان كه امام صادق عليه السلام مي فرمايد: كونوا دعاة الناس بغير السنتكم؛ [1] با رفتار و كردارتان دين را تبليغ كنيد، نه فقط با زبانتان.



[ صفحه 95]



3. مشاوره با كارشناسان ديني و تبليغي، به ويژه در موارد خاص، مفيد و در برخي مواقع لازم است.

ناآگاهي از حقيقت نماز و فلسفه ي آن و برخوردهاي نامناسب والدين و برخي مربيان از عوامل مهم بي ميلي برخي جوانان به نماز است. ناداني نسبت به اهميت نماز، بستر مناسبي را براي انحراف هاي بعدي به وجود مي آورد. تحقير و برخوردهاي نامناسب با جوانان در بي رغبتي آن ها به نماز دخالت بسياري دارد.


پاورقي

[1] بحارالانوار، ج 7، ص 303؛ معارف و معاريف، ج 3، ص 474 و 475، مدخل تبليغ.


بازگشت