عاقبت ترك نماز در قيامت


پرسش شماره 29) چرا خداوند متعال در آيه ي 13 سوره جن مي فرمايد: هر كس به خداي خود ايمان آورد ديگر از نقصان خير و ثواب و از احاطه رنج و عذاب بر خود نترسد؟ آيا اگر نماز را كه بر آن تأكيد شده، انجام ندهيم، همين طور است؟

ايمان به پروردگار متعال و ايمان به آنچه بر پيامبر اكرم علي نبينا و اله و عليه السلام نازل شده و انجام دادن دستورهاي الهي كه نماز نيز از جمله ي آن ها است، باعث مي گردد شخص نه از نقصاني بترسد و نه از ظلمي هراس داشته باشد و در صورتي كه آن را ترك كند اين اجر و پاداش از او گرفته خواهد شد و كسي كه به دستورهاي خداوند عمل نكند، ايمان واقعي ندارد. قرآن كريم در اين باره مي فرمايد: (ما سلككم في سقر - قالوا لم نك من المصلين - و لم نك نطعم المسكين - و كنا نخوض مع الخائضين - و كنا نكذب بيوم الدين)؛ [1] . چه چيز شما را به دوزخ فرستاد؟ مي گويند: ما از نمازگزاران نبوديم و به مستمند طعام نمي داديم و پيوسته با اهل باطل هم نشين و هم صدا بوديم و همواره روز جزا را انكار مي كرديم.

اين آيه به خوبي نشان مي دهد كه ترك اين فريضه ي الهي تا چه حد خطرناك است و مي تواند سبب سقوط انسان در دوزخ شود. به جا آوردن نماز آن قدر از نظر اسلام مهم است كه طبق بعضي از روايات معروف، نماز، نخستين چيزي است كه در نامه ي اعمال به آن نگاه مي شود كه اگر در نامه ي اعمال وجود داشته باشد به ساير اعمال نيك



[ صفحه 67]



نگريسته خواهد شد و گرنه به بقيه نگاه نمي شود و چنين كسي روانه دوزخ مي شود. [2] .


پاورقي

[1] سوره مدثر، آيه 42- 46.

[2] ر. ك: وسائل الشيعه، ج 3؛ كتاب الصلوة، باب ششم، هفتم و هشتم، ص 22، ج 10، ص 19، ح 6؛ تفسير نمونه، ج 25، ص 116.


بازگشت