ثواب اذان


1- امام صادق عليه السلام فرمود: «المؤذن يغفر له مدي صوته و يشهد له كل شي ء سمعه» [1] .

مؤذن به اندازه طول صوتش بخشيده مي شود و هر چيزي كه صدايش را بشنود به اذان گفتن او شهادت مي دهد. در روايت ديگري از حضرت امام باقر عليه السلام نقل شده است كه فرمود: «المؤذن يغفر الله له مد بصره و مد صوته في السماء و يصدقه كل رطب و يابس يسمعه و له من كل من يصلي معه في مسجده سهم و له من كل من يصلي بصوته حسنه» [2] .

خداوند متعال به اندازه وسعت ديد چشم مؤذن، و به اندازه طول صدايش در آسمان، او را مي بخشد و هر تر و خشكي كه صدايش را مي شنوند آن را تصديق مي كنند و از هر نمازگزاري كه در مسجد او نماز مي خواند سهمي از ثواب دارد و از طرف هر كسي كه به خاطر صداي او به نماز مي آيند حسنه اي مي برد.

2- عن رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم قال: «من تولي أذان مسجد من مساجد الله فأذن فيه و هو يريد وجه الله أعطاه الله ثواب أربعين ألف ألف نبي الي أن قال و اذا أذن المؤذن فقال أشهد أن لا اله الا الله اكتنفه أربعون ألف ألف ملك كلهم يصلون عليه و يستغفرون له و كان في ظل رحمه الله حتي يفرغ الحديث و فيه ثواب جزيل» [3] از رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم نقل شده است كه فرمود: هر كس متولي اذان مسجدي از مساجد الله شود و در آن به خاطر خدا اذان بگويد خداي متعال ثواب چهل هزار پيامبر را به او عطا مي كند. و در ادامه فرمود: وقتي مؤذن اذان



[ صفحه 262]



مي گويد، پس وقتي مي گويد «أشهد أن لا اله الا الله» چهل هزار ملك اطراف او را مي گيرند و همه آنها بر او درود مي فرستند و براي او استغفار مي كنند و او در سايه رحمت خداست تا اذان را تمام كند و در آن ثواب زيادي است».

3- قال رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم: «ان المؤذن في سبيل الله ما دام في أذانه كشهيد يتقلب في دمه و يشهد له بذلك كل رطب أو يابس بلغه صوته و اذا مات ما تعرضته هو ام الأرض في قبره» [4] .

پيامبر اسلام فرمود: «همانا مؤذن كه به خاطر خدا اذان مي گويد مادامي كه مشغول اذان است مانند شهيدي است كه در خونش مي غلطد و تمام تر و خشكي كه صداي او را مي شنوند بر آن شهادت مي دهند، پس از مرگش حيوانات زمين در قبرش به او متعرض نمي شوند».

4- قال رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم: «المؤذنون أطول الناس أعناقا يوم القيامه» [5] پيامبر اسلام فرمود: «مؤذن ها در روز قيامت از همه مردم قدشان بلندتر است.»

5- قال رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم: «يحشر المؤذنون يوم القيامه أطول الناس أعناقا ينادون بشهادة أن لا اله الا الله» [6] پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: «مؤذن ها در روز قيامت محشور مي شوند در حالي كه از همه مردم قدشان بلندتر است و به شهادت لا اله الا الله ندا سر مي دهند».

6- قال رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم: «و أما الأذان فانه يحشر المؤذنون من أمتي مع النبيين و الصديقين و الشهداء و الصالحين» [7] .

پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: «اما اذان، همانا مؤذنين از امت من با پيامبران و صديقين و شهداء و صالحين محشور مي شوند».



[ صفحه 263]



7- عن جابر بن عبدالله الأنصاري قال: قال رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم: «المؤذنون يخرجون من قبورهم يوم القيامه يؤذنون و يغفر للمؤذن مد صوته و يشهد له كل شي ء سمعه من شجر أو مدر أو حجر رطب أو يابس و يكتب له بكل انسان يصلي معه في ذلك المسجد مثل حسناتهم و لا ينقص من حسناتهم شي ء و يعطيه الله ما بين الأذان و الاقامه كل شي ء سله اما أن يعجل له في دنياه أو يصرف عنه السوء أو يدخر له في الآخرة و له ما بين الأذان و الاقامه من الأجر كالمتشحط في دمه في سبيل الله» [8] .

جابر بن عبدالله انصاري مي گويد، پيامبر اسلام فرمود: «مؤذن ها در روز قيامت از قبرهايشان در حال اذان گفتن بلند مي شوند و به اندازه طول صوتشان مورد مغفرت قرار مي گيرند و هر چيزي كه از درخت و سنگ و كلوخ از تر و خشك صداي آن را مي شنوند، بر آن شهادت مي دهند و به اندازه حسنات نمازگزاراني كه در مسجدي كه او اذان گفته است، به آن حسنات مي نويسند، بدون اينكه از حسنات آنها كم شود. بين اذان و اقامه هر چه از خدا بخواهد عطا مي كند يا در دنيا به او داده مي شود (سوء و بدي از آن برگردانده مي شود) يا براي آخرتش ذخيره مي گردد، و در بين اذان و اقامه مانند كسي كه در راه خدا به خونش غلطيده به او اجر داده مي شود».

8- قال رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم: «ثلاث لو تعلم أمتي ما لهم فيهن لضربوا عليهن بالسهام الأذان و الغدو الي الجمعه و الصف الأول» [9] .

پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: سه چيز است اگر امتم بدانند در آن سه چيز چقدر ثواب است البته براي انجام آن قرعه كشي مي كردند، اذان، رفتن به نماز جمعه، صف اول نماز جماعت.



[ صفحه 264]




پاورقي

[1] الكافي، ج 3، ص 307، باب بدء الأذان و الاقامه و فضلهما.

[2] من لا يحضره الفقيه، ج 1، ص 285، باب الأذان و الاقامه.

[3] وسايل الشيعه، ج 5، ص 377.

[4] وسائل الشيعه، ج 5، ص 377.

[5] مستدرك الوسايل، ج 4، ص 21.

[6] مستدرك الوسايل ج 4 ص 19.

[7] وسائل الشيعه ج 5، ص 377.

[8] مستدرك الوسايل، ج 4، ص 37.

[9] دعايم الاسلام، ج 1، ص 144.


بازگشت