نماز شب در قيامت


تمام اعمال انسان اعم از خوب و بد در عالم آخرت يك صورت ملكوتي دارد كه با آن صورت به آخرت مي آيد. صورت ملكوتي نماز شب در همين دنيا براي اهل آسمانها مانند ستارگان درخشان خودنمايي مي كند و در آخرت نيز انسان را از عذاب قبر و آتش جهنم نجات مي دهد. امام رضا عليه السلام در اين خصوص مي فرمايد: «عليكم بصلاة الليل فما من عبد يقوم آخر الليل فيصلي ثمان ركعات



[ صفحه 257]



و ركعتي الشفع و ركعه الوتر و استغفر الله في قنوته سبعين مرة الا أجير من عذاب القبر و من عذاب النار و مد له في عمره و وسع عليه في معيشته» [1] .

بر شما باد نماز شب، بنده اي نيست كه در آخر شب بلند شود و هشت ركعت نماز بخواند، و دو ركعت نماز شفع، و يك ركعت نماز وتر انجام دهد و در قنوت هفتاد بار استغفار نمايد، مگر اينكه از عذاب قبر و عذاب آتش نجات مي يابد، و عمرش طولاني و روزيش وسيع مي گردد.

در فقه الرضا عليه السلام آمده است: «حافظوا علي صلاة الليل فانها حرمه الرب تدر الرزق و تحسن الوجه و تضمن رزق النهار و طولوا الوقوف في الوتر فانه روي أنه من طول الوقوف في الوتر قل وقوفه يوم القيامه» [2] .

در نماز شب مواظبت كنيد چرا كه نماز شب رعايت حرمت پروردگار است و روزي را جلب، صورت را زيبا و روزي را ضمانت مي كند. نماز وتر را طولاني انجام دهيد، چون روايت شده است كه هر كس آن را طولاني كند در قيامت كمتر توقف خواهد كرد.


پاورقي

[1] بحارالانوار، ج 84، ص 161. فضل صلاة الليل و عبادته.

[2] مستدرك الوسايل، ج 6، ص 331.


بازگشت