فضيلت رفتن به نماز جماعت


1- پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم فرمود: «من مشي الي مسجد يطلب فيه الجماعة كان له بكل خطوة سبعون ألف حسنه و يرفع له من الدرجات مثل ذلك فان مات و هو علي ذلك و كل الله عزوجل به سبعين ألف ملك يعودونه في قبره و يبشرونه و يؤنسونه في وحدته و يستغفرون له حتي يبعث» [1] .



[ صفحه 175]



هر كس براي خواندن نماز جماعت به سوي مسجد برود، به هر قدمش هفتاد هزار حسنه نوشته مي شود و هفتاد هزار درجه بالا مي رود. پس اگر بميرد در حالي كه بر نماز جماعت مواظبت مي كرده خداوند متعال هفتاد هزار فرشته بر او مي گمارد تا در قبر، او را عيادت كنند و به او مژده دهند تا روزي كه از قبر مبعوث شود با او مأنوس مي شوند و به او طلب مغفرت مي كنند.

2- پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله و سلم: «من مشي الي مسجد من مساجد الله عزوجل فله بكل خطوة يخطوها حتي يرجع الي منزله عشر حسنات و محي عنه عشر سيئات ويرفع له عشر درجات ومن حافظ علي الجماعه حيث ما كان مر علي الصراط كالبرق اللامع في أول زمرة مع السابقين و وجهه أضوأ من القمر ليله البدر و كان له بكل يوم و ليله حافظ عليها ثواب شهيد و من حافظ علي الصف المقدم فيدرك من الأجر مثل ما للمؤذن و أعطاه الله عزوجل في الجنه مثل ثواب المؤذن» [2] .

هر كس به مسجدي از مساجد خدا برود، پس هر قدمي كه برمي دارد تا به منزلش برگردد، ده حسنه بر او نوشته مي شود و ده سيئه از گناهان او پاك مي گردد و ده درجه بالا مي رود. هر كس بر نماز جماعت مواظبت كند از صراط مانند برق درخشنده مي گذرد و در اولين زمره سابقين قرار مي گيرد و صورتش از ماه شب بدر نوراني تر مي شود و براي هر شب و روزي كه بر نماز جماعت مواظبت كرده ثواب شهيد داده مي شود و هر كس بر صف اول نماز محافظت كند ثواب مؤذن را در بهشت مي برد.

آري كسي كه در دنيا براي زيارت مساجد كه خانه خدا در روي زمين است قدم



[ صفحه 176]



برمي دارند، بايد هنگام مرگشان، فرشتگان الهي به زيارت او بروند و كسي كه در عمر دنيوي خود با مؤمنين در صفوف نماز جماعت مأنوس بوده و با آنها انس و الفت داشته در سخت ترين و تنهاترين زمان خود يعني هنگامي كه در قبر قرار مي گيرد، با فرشتگان الهي مأنوس شود و كسي كه در دنيا براي تقرب به خدا، بسوي مساجد قدم برداشته است بايد در عالم آخرت براي هر قدمش هفتاد هزار درجه داده شود و هفتاد هزار گناهش بخشيده شود چرا كه اين انسان مؤمن و نمازگزار با خداي بسيار بخشنده و مهربان معامله كرده است. همانطوري كه در احاديث ديديم و ملاحظه كرديم ثواب شركت كنندگان در نماز جماعت مختلف است. در برخي روايات مي گويد به هر قدمي كه برمي دارد هفتاد هزار حسنه نوشته مي شود و در حديث ديگر مي فرمايد ده حسنه نوشته مي شود. شايد اختلاف ثوابها به خاطر اختلاف منفعت، ايمان، اهداف و اغراض شركت كنندگان در نماز جماعت است. يعني هر كس معرفت بيشتري داشته باشد و همتش بلند و خلوصش قوي و نيتش پاكتر باشد، ثوابش بيشتر خواهد بود.


پاورقي

[1] من لا يحضره الفقيه، ج 4، ص 17. وسايل الشيعه، ج 8، ص 287.

[2] بحارالانوار، ج 85، ص 3.


بازگشت