مقدمه


وجود او مالامال از توجه به خدا بود و دعوتش نيز صرفا دعوت به خدا. شايد اگر قرار باشد تنها يك جمله در وصف امام روح الله خميني (س) گفته شود، همين يك جمله گوياي عمق و عظمت روحي اين مرد بزرگ تاريخ بشريت است. چرا كه انسان ها عموما به خود مشغولند و حركت و دعوتشان نيز به سوي خود است.

نسل هايي كه توفيق درك امام خميني (س) را داشتند به چشم خود ديدند كه او با آن كه سرشار از شايستگي ها و توانمندي هاي منحصر به فرد بود ولي هيچ گاه ضمير «من» را با هدف مطرح كردن خود به كار نگرفت و هر توفيقي را كه از نتيجه عمل و تدبيرش حاصل مي شد لطف و عنايت حضرت حق مي دانست.

امام خميني (س) هيچ گاه كسي را به خود دعوت نكرد و نگفت به ياري خميني بشتابيد، زير علم خميني گرد آييد، به نهضت



[ صفحه ب]



خميني بپيونديد. در مقابل، هميشه و همه جا در گفتار و كردار بر اين مفهوم پاي مي فشرد كه همه چيز از اوست و همه هدف نيز اوست و ما در اين ميان هيچيم.

ناگفته پيداست كه رسيدن به اين مرحله (فنا في الله) كار خرد و آساني نيست و چه بسا انسان هاي بزرگي كه در ميانه اين راه بريده و از حركت باز مانده اند و چه انسان هايي كه اساسا توفيق قدم گذاشتن در اين راه را نيز نيافته اند.

حركت در اين مسير بي ترديد ابزار و توشه ويژه خود است كه بي آنها مسافر به مقصد نخواهد رسيد. در بازنگري اين ابزار و وسايل، مواردي همچون نماز، ذكر و عبادت درخشش ويژه و خيره كننده اي دارند كه بي توجهي به آن هرگز امكان پذير نيست.

مروري بر گفتار و كردار امام خميني انعكاس دهنده و روشن كننده ميزان بهره جويي آن عارف كامل و عالم عامل از اين ابزار براي رسيدن به خداست، هر چند عمده اذكار و عبادات او در خفا بود و كمتر كسي امكان راهيابي به خلوتش داشت اما همان مقدار نيز كه آشكار شده است خود آكنده از درس ها و راهنمايي هاست؛ براي آنان كه در جستجوي راه و كمالند.

گروه تاريخ موسسه تنظيم و نشر آثار امام خميني براي آشنا نمودن هر چه بيشتر علاقمندان آن پير سفر كرده با ميراث راهگشا و ارزشمندش، در سي امين سال پيروزي انقلاب اسلامي اقدام به



[ صفحه ج]



انتشار گزيده اي از مشاهدات و خاطرات راوياني مي كند كه گوشه اي از زندگي عبادي امام خميني (س) را از نزديك ديده اند بدان اميد كه چراغ راهمان باشد.

گروه تاريخ

معاونت پژوهشي

بهمن 87



[ صفحه 3]




بازگشت