مقدمه ي ناشر


بسمه تعالي

صادق آل رسول عليهم السلام فرموده كه در تورات نوشته شده است:

«اي پسر آدم! فارغ شو از براي عبادت من، تا پر كنم قلب تو را از بي نيازي».

اين مسئله بسيار روشن است كه اگر قلب انسان مستغني از غير شد منور به نور الهي مي شود و تا قلب آدمي منور به نور الهي نباشد، حركت معنوي در مسير كمال ممكن نيست.

انسان تاريك باطن، فرا روي خويشتن براي گذر از خويش و رسيدن به حقايق هستي قدرت حركتي و جهشي ندارد، پس اين مسئله از بديهيات است كه روح نياز به تغذيه دارد و تغذيه ي روح ممكن نيست جز با استفاده ي قلب از نور ذات مبارك حق، و اين امر بنابر آنچه در تورات گفته شده است حاصل نمي شود جز به ايجاد فراغت براي عبادت و فراغت جهت عبادت حاصل نمي شود جز فراغت «وقت» براي عبادت و فراغت «قلب» از غير خدا.

پس انسان براي نجات از حيواني بايد متعبد به اوقات عبادت باشد و بالاترين عبادت در مقامات بندگي و عبوديت - بنابر آنچه مستفاد از آيات و روايات مي باشد - «نماز» است، تا آنجا كه رسول صادق صلي الله عليه و آله فرمود: مستخف به «نماز» از من نيست. و صادق آل رسول: فرمود: مستخف به «نماز» به شفاعت ما نخواهد رسيد.



[ صفحه 10]



رسول صادق صلي الله عليه و آله «نماز» را اساس دين و صادق آل رسول عليهم السلام تارك «نماز» را خارج از دين دانسته است.

اخبار در زمينه ي «نماز» بسيار است، اما از آنچه اشاره شد براي اهل دقت كافي است كه بدانند: قطع رابطه يا كوچك شمردن «نماز» موجب انقطاع مطلق از رسول حق صلي الله عليه و آله و اهل بيت عليهم السلام و حرمان از شفاعت آن ذوات مقدس است كه اين پيامد براي انسان اعظم مصائب به شمار مي آيد؛ چه بي شفاعت آنان كسي به رحمت و مغفرت حق تعالي نخواهد رسيد و بي اتصال به مقام محمدي صلي الله عليه و آله اتصال به بارگاه ملكوت ممكن نيست.

در نشئه ي آخرت ظهور رحمت وابسته ي به قبولي «نماز» و در اين نشئه راه ارتباط با حقيقة الحقائق به واسطه ي اين عمل است و سلوك در اين مقام زماني حاصل مي گردد كه بدانيم «نماز» چه مي گويد؟ «نماز» چه مي خواهد و «نماز» چيست؟

مكتوب حاضر با عناويني چون ارزش و عظمت «نماز»، «نماز» در آئينه ي حيات انبيا و امت ها، «نماز» درياي بيكران منفعت و... سعي در پاسخ به اين پرسش ها دارد.

از آنجا كه اين اثر از رشحات قلم متفكر دانشمند و محقق متتبع حضرت علامه استاد حسين انصاريان مد ظله العالي است در نوع خود براي موضوع مورد بحث اثري گرانمايه به شمار مي آيد.

علامه ي مؤلف در اين تحقيق سعي بر آن داشته كه پرده هايي ناگفته از اين حقيقت عرشي را نيز در آيينه ي تحقيق به رشته ي تحرير درآورد، بر اين اساس اميد آن مي رود كه اين اثر براي محققين قابل بهره برداري علمي و براي اهل عمل راه گشايي براي ورود به محيط مقدس «نماز» باشد.

مركز علمي تحقيقاتي دارالعرفان

واحد تحقيقات



[ صفحه 11]




بازگشت