تفقد از بشر


اسلام در زمينه قرباني دستور داد گوشت قرباني ميان فقراء و مستمندان اجتماع، تقسيم گردد و به اين ترتيب ذبح بشر يا سوزاندن قرباني ها را كه اولاد اسحاق انجام مي دادند منسوخ نمود و اين لكه



[ صفحه 87]



ننگ و نشان ضعف و زبوني اراده هاي بشري را از جامعه پاك نمود. كرامت و اصالت انساني را در رهائي و آزادي از قيد و بندهاي موهوم تأمين و عملي ساخت و نوعي درس عملي و زنده در حفظ كرامت بشري را به بهترين وجهي تضمين نمود و حضرت محمد (صلي الله عليه وآله وسلم) پيامبر اكرم، ضمن آخرين سفر حج خود، روز عيد قربان در صحراي مني به هنگام اوج گيري و شكوه عبادت حجاج و زائران خانه ي خدا در مقابل جمعيت انبوهي از زائران شيفته و عاشق حقايق اسلامي فرمودند «آيا شما مي دانيد اين روز چه روزي است، آيا مي دانيد اين صحرا كه در آن قرار گرفته ايم كدام بياباني است؟ همگي به عرض رساندند كه خداوند و پيامبر او آگاه و داناتر است و ما منتظريم كه بدانيم و بفهميم.

فرمود «امروز روز عيد قربان، روزي بس بزرگ و محترم است و اين صحرا، حرم الهي است، بدانيد و آگاه باشيد كه خداوند متعال، خون، مال، عرض مسلمانان را همانند حرمت اين روز و اين ماه اين صحرا را به همديگر حرام و مقدس شمرده است و هيچ مسلماني حق تعدي و تجاوز به حرمت ديگر مسلمانان را ندارد.

اين نداي ملكوتي آنروز در جزيرةالعرب از زبان پيامبر عاليقدر اسلام جاري گرديد كه بي شك امروز هم اجتماع اسلامي ما بيشترين نياز را به اين سخن ناجي اعظم ملل اسلامي و پاسدار واقعي ناموس الهي دارد. از بزرگترين و مؤثرترين اعمال اين روز بزرگ انجام عيد قربان مي باشد.



[ صفحه 88]



و شايسته است امام جمعه، مردي مخلص، مهذب، شجاع، صريح اللهجه و بليغ و آشنا به اوضاع جهان اسلام و آگاه به مصالح اسلام و مسلمين باشد و در خطبه ها به مسائل اجتماعي، سياسي، مصالح مسلمين و نيازهاي مادي و معنوي آنان بپردازد و بكوشد توسط خطبه ها به آگاهي و رشد سياسي و معنوي مردم بيفزايد و چگونگي برخورد آنان با يكديگر و ديگر ملل مسلمان را تذكر دهد و راههاي مبارزه با استعمارگران و ستمكاران را بياموزد و از حرفهاي مبتذل و خسته كننده بپرهيزد. و از جايگاه نماز خطبه به نفع استقلال عظمت اسلام و مسلمين بهره گيري نمايد.


بازگشت