فوايد طبي حركات نماز


اين مبحث را با سخن دكتر الكسيس كارل آغاز مي كنيم، آنجا كه درباره ي فوايد طبي نماز مي گويد:

نتايج نماز و نيايش را با علم نيز مي توان دريافت، زيرا نماز و نيايش نه تنها به روي حالات عاطفي بلكه روي كيفيات بدني نيز اثر مي كند و گاهي در چند لحظه يا چند روز بيماري جسمي را بهبود مي بخشد. اين كشفيات هر چقدر هم كه غير قابل درك باشند، بايستي به واقعيتشان معترف شد. دفتر مشاهدات طبي لورد (Lourdes) بيش از 200 مورد درمان فوري و غيرقابل ترديد سل ريوي و عفونت كليه و سرطان و امراض بدني ديگر را ضبط كرده است. [1] .

اما حركات نماز، چنانكه امروزه ثابت گرديده، تكرار قيام و قعود در نماز بهترين وسيله اي است كه سرعت گردش خون را افزايش داده و از اين رو نماز را يكي از عوامل مؤثر در به كار انداختن جهاز هاضمه



[ صفحه 83]



دانسته اند كه راه اشتها و ميل به غذا را نيز هموار مي سازد. و جالب اين است كه اوقات نماز و مواقع هضم غذا كاملا مناسب و هماهنگ بوده و چنانكه ملاحظه مي نماييم، در اين امر حكمت عجيبي به كار برده شده است...

به اين ترتيب كه وقت نماز صبح پيش از شروع به غذاي صبحانه بوده، و ظهر قبل از آنكه انسان به نهار بپردازد و عصر يا همان وقت كه هضم غذا آغاز شده... و به هنگام غروب يا موقعي كه انسان بين دو وعده نهار و شام قرار دارد. و به همين ترتيب موقع عشا كه هضم غذا تازه شروع گرديده است... طب جديد اين موضوع را ثابت كرده و مدلل ساخته كه نماز بهترين وسيله اي است كه از بالا رفتن فشار خون جلوگيري كرده و در حفظ تعادل آن اثر بسزايي خواهد داشت. آري طبق نظريه پزشكان چنانچه در اداي نماز مراقبت و محافظت به عمل آمده و حركات موزون آن به آرامي و طمأنينه كه از شرايط صحت آن است، توأم باشد، ثابت و مسلم گرديده كه از بسياري بيماريهاي ناشي از فشار خون جلوگيري خواهد كرد... و اين خود اثري آني و فوري بر قلب گذاشته و از ضربان تند و سريع آن مانع خواهد شد.

مجله ريدرز دايچست مي نويسد:

بر اساس تحقيقات معلوم شده است افرادي كه به طور مرتب به عبادتگاه مي روند، در برابر بسياري از بيماريها نظير: فشار خون، بيماريهاي قلبي، سل و سرطانهاي ناحيه گردن مصونيت دارند.

دكتر ادوين فردريك پاورز، استاد امراض عصبي در ايالات متحده آمريكا مي گويد:



[ صفحه 84]



علم طب در دنياي كنوني از بسياري از رموز و اسرار بيماري ها به طرز معجزه آسايي پرده برداشته است. با اين وصف هنوز هم هزاران بيماري و مرض باقي است كه بزرگترين اطباء هوشمند و نوابغ پزشكي كمترين بارقه اميدي به كشف و معالجه آنها به دست نياورده اند. اما بررسي و دقت در مطالعات اين اطباء و نوابغ اين نكته را روشن مي سازد كه اغلب آنها اين نظريه را تأييد نموده و اعتقاد پيدا كرده اند كه در ميان معجزات فراواني كه براي نماز شمرده اند، يكي اعاده صحت و تندرستي روحي و شفاي كليه بيماريهايي است كه مداوا شده و كليه روشهاي پزشكي در برابر آنها عاجز مانده است. [2] .

يكي جراح مصري اخيرا با يك سري تحقيقات گسترده اعلام داشت:

نماز بهترين درمان براي بيماران مبتلا به جابجايي غضروفهاي ستون فقرات است.

دكتر الزيات استاد دانشگاه «نوادا» در آمريكا پس از مطالعه بر روي چهل بيمار گفت:

حركت هاي ناشي از پنج بار نماز در روز مي تواند عمل جراحي ناشي از بيماري مذكور را در مدت يك هفته بهبود بخشد.

اين پزشك مصري به بيماران جراحي شده خود توصيه كرده است كه بلافاصله پس از عمل جراحي حركت كرده و به مدت يك هفته روزي پنج بار حركات نماز را به جاي آورند و اين حركات را در



[ صفحه 85]



هر صورت تا پايان عمر ادامه دهند.

همچنين يك دانشمند آمريكايي در كتابي كه به تازگي به نام «بيماريهاي فقرات» منتشر ساخته، گفته هاي اين پزشك مصري را تأييد كرده و به بيماران خود نيز سفارش كرده است كه روزانه پنج نوبت حركاتي (شبيه نماز مسلمانان) انجام دهند. [3] .


پاورقي

[1] راه و رسم زندگي، الكسيس كارل، ص 173 و نيايش، ص 12.

[2] نقل از اسلام و علم جديد، عبدالرزاق نوفل، ترجمه حسين وجداني و روزنامه همشهري، ش 811.

[3] مجله مكتب اسلام، ش 131، روزنامه كيهان، 10 خرداد 1372.


بازگشت