مقدمه


قبل از انقلاب اگر اين كتاب مي خواست لباس چاپ بر تن كند يا به قول قدما به حله طبع آراسته گردد، بي شك مقدمه اي مي طلبيد و شرح مبسوطي پيرامون مقام و جايگاه و منزلت دعا در اسلام و نقل آيات مبين و بيانات معصومين- سلام الله عليها اجمعين-.

اين نياز بيشتر از اين لحاظ بود كه مي بايست آن شبه ها و خدشه ها كه بواسطه ي مشتركين و ملحدين، غرب گرا ها و شرق زده ها مشتركا به زلال آئينه، و ارزشها اسلامي و انساني وارد شده بود از دل ها و انديشه ها تطهير گردد تا شهد دعا و حلاوت مناجات، آنچنانكه شايد و بايد بر ذائقه ها بنشيند.

اما اكنون ديگر نياز به اين مقدمه نيست.

انوار تابناك انتقلاب اسلامي بسياري از زواياي مبهم و تيره را روشني بخشيده است و زمين مي رود تا به بركت دست هاي امام خميني- روح فداه- خود را مهياي گامهاي قدسي حضرت مهدي- عج الله تعالي فرجه الشريف- نمايد.



[ صفحه 6]



در اين مسير گوهرها و گنجينه هاي فرهنگ اسلامي يكي پس از ديگري گرد از تن مي تكانند و به نمايش هويت اصيل خويش مي ايستند.

و دعا نيز يكي از همين گوهر هاست و از درخشان ترين و تابناك ترين آنها.

و ديگر آنكه ضرورت مقدمه بر دعا زماني است كه جبهه هايي اين سان كه هست نباشد.

رزمندگان ما براستي، تجسم واقعي دعايند و مناجات را با تمامت وجود زندگي مي كنند.

نيايش را آنهايند كه به راستي مي فهمند و مي فهمانند و ادعيه را به عرصه ي دل هاي مردمان مي كشانند.

و اما آنچه مي خوانيد دريافت ها و برداشت هايي است از مناجات خمس عشره امام زين العابدين- سلام الله عليه- اول بار اين مقالات در هفته نامه هاي فرهنگي و هنري روزنامه جمهوري اسلامي هيات چاپ به خود گرفت و اكنون كه پس از دو سال و اندي مجددا به دامن مطبعه بر ميگردد، شرمساري از آنانكه زودتر از اينها اين مقالات را به صورت مجموعه مي خواستند، همچنان به قوت خود باقي است.

و ديگر سخن كه وضوحي آشكار دارد اين كه: هر چه زيبايي، طراوت، شيوايي و حلاوت در كلام است از حضرت است و هر چه خامي و نقصان و كاستي و جهالت، از حقير.

اميد كه حضرتش اين خسارت را بر اين بنده ببخشايد و از پنجره ي كرامت و عفو به اين سطور بنگرد.

ارديبهشت 63- س- م- شجاعي



[ صفحه 11]




بازگشت