نماز جماعت


- مستحب است نمازهاي واجب خصوصاً نمازهاي روزانه را به جماعت بخوانيم و در نماز صبح و مغرب و عشاء، مخصوصاً براي همسايه ي مسجد و كسي كه صداي اذان مسجد را مي شنود بيشتر سفارش شده است.

- در حديثي آمده است: اگر يك نفر به امام جماعت اقتدا كند، هر ركعت از نماز آن دو نفر ثواب صد و پنجاه نماز دارد و اگر دو نفر اقتدا كنند هر ركعتي ثواب ششصد نماز دارد و هر چه بيشتر شوند، ثواب نمازشان بيشتر مي شود تا به ده نفر برسند عده ي آنان كه از ده گذشت، اگر تمام آسمانها كاغذ و درياها مركب و درختها قلم و جن و انس و ملائكه نويسنده شوند، نمي توانند ثواب يك ركعت آن را بنويسند.

- حاضر نشدن به نماز جماعت از روي بي اعتنايي جايز نيست و سزاوار نيست كه انسان بدون دليل نماز جماعت را ترك كند.

- مستحب است كه صبر كنيم تا نماز را به جماعت بخوانيم و نماز جماعت، از نماز اول وقت كه تنها خوانده شود بهتر است. و نيز جماعتي كه مختصر بخوانند از نماز فردي كه آن را طول بدهند بهتر مي باشد.



[ صفحه 77]



- كسي كه در نماز وسواس دارد و فقط در صورتي كه نماز را به جماعت بخواند از وسواس راحت مي شود، بايد نماز را با جماعت بخواند.

- اگر پدر و مادر به فرزند خود دستور بدهند كه نماز را به جماعت بخواند، چون اطاعت پدر و مادر واجب است بنابر احتياط واجب بايد نماز را به جماعت بخواند و قصد استحباب كند.

- موقعي كه امام جماعت يكي از نمازهاي روزانه را مي خواند، هر كدام از نمازهاي روزانه را مي شود به او اقتدا كرد.

- امام جماعت بايد بالغ و عاقل و شيعه ي دوازده امامي و عادل و حلال زاده باشد و نماز را به طور صحيح بخواند.


بازگشت