برخي از احكام نماز


- واجبات نماز دو قسم است

الف: ركن - واجباتي هستند كه اگر آنها را بجا نياوريم يا در نماز اضافه كنيم چه از روي عمد باشد و چه اشتباه كرده باشيم، نماز ما باطل مي شود.

ركن نماز پنج چيز است: 1- نيت 2- تكبيرةالاحرام 3- قيام در موقع گفتن تكبيرةالاحرام و قيام متصل به ركوع 4- ركوع 5- دو سجده

ب: غير ركن - واجباتي هستند كه اگر از روي عمد كم يا زياد شود نماز باطل مي شود ولي اگر اشتباهي كم يا زياد گردد، نماز باطل نمي شود.

- موقعي مي توانيم مشغول نماز شويم كه مطمئن شويم وقت آن شده است يا دو مرد عادل به داخل شدن وقت خبر دهند.

- بايد نماز عصر را بعد از نماز ظهر، و نماز عشاء را بعد از نماز مغرب بخوانيم و اگر از روي عمد نماز عصر را پيش از نماز ظهر و نماز عشاء را پيش از نماز مغرب بخوانيم، باطل است.



[ صفحه 57]



- هنگامي كه وقت نماز تنگ است به طوري كه اگر بخواهيم بعضي از كارهاي مستحب نماز را انجام دهيم مقداري از نماز بعد از وقت خوانده مي شود بايد آن مستحب را بجا نياوريم مثلاً اگر با خواندن قنوت مقداري از نماز بعد از وقت خوانده مي شود، بايد قنوت را نخوانيم.

- مستحب است نماز را در اول وقت بخوانيم و راجع به آن خيلي سفارش شده است و هر چه به اول وقت نزديكتر باشد بهتر است مگر آنكه تاخير آن از جهتي بهتر باشد مثلاً صبر كنيم كه نماز را به جماعت بخوانيم.

- اگر در جائي كه بايد نماز را بلند بخوانيم، از روي عمد آهسته بخوانيم و در جائي كه بايد آهسته بخوانيم از روي عمد بلند بخوانيم، نماز باطل است ولي اگر از روي فراموشي يا ندانستن باشد اشكالي ندارد.

- سرفه كردن و آروغ زدن و آه كشيدن در نماز اشكال ندارد ولي گفتن آخ و آه و مانند اينها كه دو حرف است اگر عمدي باشد نماز را باطل مي كند.



[ صفحه 58]




بازگشت