شرح حال سيد احمد كربلايي


اين عالم عارف فرزند آقاي سيد ابراهيم موسوي تهراني است و در شهر مقدس كربلا چشم به جهان گشوده و در نجف به خاك رفت. او عالمي جليل و فقيهي است كبير و داراي ورع، و زاهد و عابدي است عظيم. او از شاگردان مجد شيرازي (حاج ميرزا محمد حسن) و علامه ميرزا حبيب الله رشتي و علامه ميرزا حسين خليلي تهراني و از خواص شاگردان مربي اخلاق بزرگ مرتبه علامه ملا حسينقلي همداني است. مرحوم آية الله حاج سيد احمد طهراني كربلايي از اعاظم فقهاي شيعه ي اماميه ي و از أساطين حكمت و عرفان الهي بوده است. اما در حكمت و عرفان همين بس كه پس از رحلت مرحوم عارف بي بديل و حكيم مربي و مدرس وحيد و فقيه عاليقدر حضرت آية الله العظمي آخوند ملا حسينقلي همداني رضوان الله عليه، در نجف اشرف، باعديل و هم رديف خود مرحوم حاج شيخ محمد بهاري، در ميان سيصد تن از شاگردان آن مرحوم از مبرزترين و از اساتيد وحيد اين فن بوده اند.

مرحوم آقا سيد احمد كربلايي بعد از آخوند ملا حسينقلي همداني مكتب تربيتي وي را ادامه داد. و شاگردان زيادي را تربيت نمود كه از مبرزترين آنها مي توان به عارف بي بديل حضرت علامه آية الله آقا سيد علي آقا قاضي طباطبائي قدس سره و عارف كامل آية الله العظمي آقا سيد



[ صفحه 165]



جمال الدين گلپايگاني قدس سره اشاره نمود. مرحوم آية الله حاج سيد احمد كربلايي عاقبت در آخرين تشهد نماز عصر در روز جمعه 27 شوال المكرم سال 1332 ه. ق در نجف اشرف نداي حق را لبيك گفت و به جنان الهي پر كشيد. و جنازه ي او را شاگردان او و جمعي از مخلصين و اصدقاي او تشييع كردند و در صحن مطهر آقا حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام در قسمت شمالي، مقابل ايواني كه در پشت مرقد مطهر واقع است دفن شد. روحش شاد و شفاعتش نصيب ما باد. [1] .

عرفا همه شان اينگونه اند، ما يك نمونه آورديم، تو خود حديث مفصل بخوان از اين مجمل.


پاورقي

[1] توحيد علمي و عيني، ص 18 و 19؛ جمال عرفان، ص 35.


بازگشت