10 روايت در آثار و بركات نماز شب


1 - از پيامبر اكرم صلي الله عليه و اله روايت شده كه فرمودند:

«نماز شب، چراغي است براي نماز شب خوان در ظلمت و تاريكي قبر.» [1] .

2 - امام صادق عليه السلام فرمودند:

«نماز شب، صورت را نوراني و سفيد مي كند. انسان را خوش بو مي كند. و روزي را زياد مي كند.» [2] .

3 - علي عليه السلام مي فرمايد:

«خداوند عزوجل هنگامي كه اراده مي كند به اهل زمين، عذاب نازل كند مي فرمايد: اگر نبودند كساني كه جلال مرا دوست دارند و مساجد مرا (با نماز خواندنشان) آباد مي كنند. و در سحرگاهان مشغول استغفار مي باشند، هر آينه عذابم را بر آنان نازل مي كردم.» [3] .

4 - امام صادق عليه السلام فرمودند:

«مال و فرزندان، زينت دنيا هستند و 8 ركعت نماز شب و نماز وتر، زينت آخرت است. و گاهي خداوند هر دو زينت را براي اقوامي جمع مي كند (هم داراي مال و اولاد هستند و هم نماز شب مي خوانند در نتيجه هم زينت دنيا را دارند و هم زينت آخرت را) [4] .

5 - پدر سليمان ديلمي مي گويد: از امام صادق عليه السلام شنيدم كه مي فرمود: «زمستان، بهار مؤمن است؛ چون شب ها در زمستان طولاني است و مؤمن



[ صفحه 55]



مي تواند به راحتي بلند شود و نماز شب بخواند. و روزهايش هم كوتاه است مي تواند روزه بگيرد.» [5] .

6 - جابر بن عبدالله مي گويد: پيامبر اكرم صلي الله عليه و اله فرمود: «مادر حضرت سليمان به او گفت: اي پسرم! بپرهيز از زياد خوابيدن در شب؛ زيرا خواب زياد در شب، انسان را در روز قيامت فقير مي كند» (چون در شب، مخصوصا در دل شب كه مردم در خواب هستند خرمن بركات و خيرات را پهن مي كنند كسي كه در خواب باشد دستش از اين بركات، تهي خواهد بود و در روز قيامت چيزي نخواهد داشت و فقير خواهد بود.) [6] .

7 - رسول خدا صلي الله عليه و اله فرمودند:

«هر كس نماز شب بخواند صورتش در روز نيكو و نوراني مي شود.» [7] .

8 - امام صادق عليه السلام مي فرمايد:

«نماز شب، صورت را نيكو مي كند. اخلاق را پسنديده مي نمايد. انسان را خوش بو مي كند. روزي را فراوان و سرشار مي نمايد. دين و قرض را ادا مي كند. هم و غم و اندوه را زايل مي نمايد. و چشم را نوراني مي گرداند.» [8] .

9 - مردي آمد پيش امام صادق عليه السلام و از نيازمندي هايش به امام شكايت كرد. امام صادق عليه السلام به او فرمود: آيا نماز شب مي خواني؟ او گفت: بله. امام رو كرد به اصحابش و فرمود: دروغ مي گويد كسي كه گمان مي كند نماز شب مي خواند اما قوت روزش را ندارد و گرسنه است؛ خداوند عزوجل با نماز شب، قوت روز را ضامن شده است.» [9] .

10 - امام صادق عليه السلام از حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام نقل مي كند كه فرمودند: «تهجد و قيام شب، مايه صحت و سلامتي بدن، مورد رضايت پروردگار نزول رحمت و بركت، و تمسك به اخلاق پيامبران است.» [10] .



[ صفحه 56]




پاورقي

[1] ارشاد القلوب، ص 315.

[2] ثواب الاعمال، ص 38.

[3] علل الشرايع، ج 2، ص 208.

[4] معاني الاخبار، ص 323.

[5] امالي صدوق، ص 143.

[6] امالي صدوق، ص 140.

[7] علل الشرايع، ج 2، ص 52.

[8] ثواب الاعمال، ص 38.

[9] ثواب الاعمال، ص 38.

[10] خصال، ج 2، ص 156.


بازگشت