اهتمام به نظافت و پاكيزگي مساجد


گرد آمدن عده اي با وضعيت جسماني و سلامت متفاوت نياز به توجه بيشتر در امر سلامت را طلب مي كند. همه مردم دوست دارند براي نيايش و عبادت، پا به محيطي بگذارند كه در آن آرامش برقرار بوده محيطي پاك، معطر و خوشبو باشد.

در عين حال بحثي كه در بهداشت مسجد اهميت دارد، اين است كه جوانان امروز ما به زيبايي خود و مكاني كه در آن زندگي مي كنند اهميت مي دهند، بنابراين بايد محيطي كه در آن عبادت مي كنند نيز از هر مكاني تميزتر باشد.

از اين جهت نيز متوليان در امور مساجد بايد كارهاي مربوط به مسجد را طوري برنامه ريزي كنند كه مساجد ما آماده پذيرايي از اين قشر باشند، چرا كه آنان آينده سازان جامعه محسوب مي شوند.

هيچ آييني به اندازه دين اسلام به تميزي و زيبايي مسجد تاكيد نكرده است در صدر اسلام نيز اين وظيفه به عهده پيامبر گرامي اسلام نهاده شده بود تا خانه خدا را معطّر كند.



[ صفحه 82]



روايت معتبري در زمينه اهميت پاك سازي مساجد، استحباب جارو كردن مسجد، خوشبوسازي فضاي مسجد با استفاده از بخور، كندر، عود هندي، گلاب، مشك و... وجود دارد. هم چنين روشن كردن فضا و تأمين نور كافي در مساجد توصيه شده و از هر اقدامي كه موجب آلودگي صوتي در مساجد شود، دستور پرهيز داده شده است.

وقتي صحبت از بهداشت مسجد مي شود، بهداشت وضو خانه ها اولين نكته اي است كه به ذهن مي آيد؛ هرچند در دستورات اسلامي توصيه شده افراد قبل از ورود به مسجد در خانه يا جاي ديگر خود را پاكيزه كنند و وضو بگيرند، اما در هر حال وضوخانه و سرويس بهداشتي بايد در هر مسجدي وجود داشته باشد.

نظافت دايمي و مرتب دستشويي ها و وجود صابون مايع در دستشويي از نكاتي است كه بايد به آن توجه شود. تهويه مناسب يكي از نكات بسيار مهم است كه گاهي از آن غفلت مي شود.

هم چنين نظافت هميشگي و شستشوي گاه به گاه فرش ها، استفاده از مواد ضدعفوني مناسب براي شستشوي گاه به گاه صحن ها و وجود كفش كن مناسب يا كيسه هاي نايلون براي قرار دادن كفش نمازگزاران از مواردي است كه در مساجد بايد به آن ها توجه شود.

تأمين آب آشاميدني سالم و بهداشتي، رعايت بهداشت پذيرايي از قبيل سالم و پاكيزه بودن قند، قندان، استكان و ديگر ظروف و رعايت بهداشت فضاي آشپزخانه و آبدارخانه از مهم ترين مواردي است كه بايد در آبدارخانه مساجد مورد توجه قرار گيرد.


بازگشت