بقعه امام زاده اسماعيل و مسجد جامع ميانه


بقعه امام زاده اسماعيل كه به نام مقبره كمال الدين شهرت دارد، در جنوب مسجد جامع ميانه واقع و متصل به آن مي باشد. ديوارهاي اين بنا با آجر ساخته شده و گنبد بزرگي دارد كه سطح خارجي آن با كاشي هاي فيروزه اي رنگ پوشيده شده است.

وسعت داخلي بقعه در حدودسي متر مربع و ارتفاع آن تا پاي گنبد چهار و نيم متر و بلندي خود گنبد تقريباً شش متر است. در قسمت ديوار شمال بقعه دري به مسجد جامع باز مي شود كه بالاي آن گنبد كتيبه سنگي موجود و عبارت زير روي آن كنده كاري شده است: «الله، محمّد، علي، هذه روضه ي سيد الشّهداء كمال الدّين ابن سيّد محمّد بن امام جعفر صادق عليه السلام در تاريخ سنة 923 ظهور شد ساعي و باني را فاتحه خوانيد».

از بقعه اي كه مشخصات آن ذكر شد فعلاً اثري باقي نمانده و تجديد بنا شده است تمامي ساختمان بقعه نو سازي شده و اطراف



[ صفحه 65]



آن رواق ها و حجره ها با كيفيت عالي و كاشي كاري هاي زيبا با دو مناره و يك گنبد كوچك نيز احداث گرديده است.

مناره اصلي و قديمي كه در صحن بقعه با آجر بنا شده و از نظر استحكام و زيبايي قابل توجه مي باشد به ارتفاع 13 متر و تاريخ ساخت آن در روي كتيبه اي كه به صورت شعر روي سنگي نوشته شده ودر پاي مناره نصب شده است. (مشهدي بايرامعلي ابن عوض، سنه 1258 هجري قمري)

اين مناره داراي دو كتيبه سنگي است يكي در بالاي در كه در راه پله داخل مناره قرار دارد وكتيبه ديگر ي كه نماي آن از داخل صحن معلوم نيست و بايد از سمت كوچه آن را مشاهده كرد كه البته با نوسازي اخير قسمتي از كتيبه به روشني قابل مشاهده نيست [1] .



[ صفحه 69]




پاورقي

[1] سيد رحيم طاهري، جغرافياي شهرستان ميانه، ص 190 چاپ سپيد، 1364.


بازگشت