تشهد


بعد از سجده دوم در ركعت دوم و آخرين ركعت هر نماز، نمازگزار مي نشيند و مي خواند: اشهد ان لا اله الا الله وحده لا شريك له.

(گواهي مي دهم كه خدائي جز خداي يگانه بي شريك نيست).

و اشهد ان محمدا عبده و رسوله.

(و گواهي مي دهم كه محمد بنده و پيامبر اوست).

اللهم صل علي محمد و آل محمد [1] .



[ صفحه 57]



(خدايا درود فرست بر محمد و خاندان محمد)


پاورقي

[1] در تفسير آيه «ان الله و ملائكته يصلون علي النبي يا ايها الذين آمنوا صلوا عليه و سلموا تسليما».

روايات بسيار در كتب و احاديث شيعه و سني وارد شده است كه بعضي از اصحاب كيفيت صلوات را از رسول اكرم صلي الله عليه و آله پرسيدند حضرت فرمود بگوئيد:

اللهم صل علي محمد و آل محمد و بارك علي محمد و آل محمد و ارحم محمدا و آل محمد كافضل ما صليت و باركت و ترحمت و سلمت علي ابراهيم و آل ابراهيم في العالمين انك حميد مجيد.

و دهها روايات در كتب معتبره رسيده كه نماز بدون صلوات بر محمد و آل محمد پذيرفته نمي شود. دعا بدون صلوات مستجاب نمي گردد كسي اسم پيابمر را بشنود و صلوات نفرستد جفا كرده است و از صلوات ناقص يعني بدون اسم آل محمد نهي شده است.

خداوند به مؤمنين امر مي كند بر پيامبر صلوات بفرستند، مؤمنين از پيامبر مي پرسند چگونه صلوات بفرستيم؟ پيامبر مي فرمايد: بگوئيد اللهم صل علي محمد و آل محمد... بعدها به علل سياسي آل محمد را از صحنه رهبري دوري مي كنند و نام آنها را از خطبه ها و صلوات برمي دارند هنوز هم بعضي از برادران سني به اين همه روايات كه در صحاح آنها آمده است توجه نكرده آل محمد را در صلوات ذكر نمي كنند و مي گويند اللهم صل علي محمد و سلم در صورتيكه سنت رسول خدا صلي الله عليه و آله بر اين است كه بگويند:

اللهم صل علي محمد و آل محمد ـ مسلما آل محمد مورد ستايش و تكريم و احترام همه مسلمانان جهان هستند چه بهتر هميشه در صلوات طبق دستور پيامبر، آل او را نيز نام ببرند و بيشتر به وحدت اسلامي جلوه دهند شريك ساختن آل محمد در صلوات بر محمد صلي الله عليه و آله رمزي است بر امامت و ولايت آل محمد بعد از آن حضرت و اين انتخاب پروردگار است و نمي توان از آن چشم پوشي كرد.


بازگشت