كتابخانه ي عمومي امير المومنين، در نجف اشرف


كتابخانه، از زمان تأسيس - تاكنون - خدمات بزرگ علمي و فرهنگي خود را در اختيار گروه فرهنگ و ادب، قرار داده است. و به كوشش بنيانگذار و مؤسس آن و تلاش گردانندگانش، توانسته است محيط مناسبي جهت مطالعه ي 45800 نفر - سالي ده ماه - براي واردين عراقي و كشورهاي عربي و اسلامي، ايجاد كند. و در خلال ساليان كوتاهي، مقدار زيادي از مصادر چاپي و خطي، در علوم و فنون گوناگون، به زبانهاي مختلف، فراهم آورد. همچنان - كتابخانه - از كتب خطي نفيس منحصر به فرد كتابخانه هاي عمومي كشورهاي اسلامي و غير اسلامي، بر روي نوارهاي «ميكروفيلم» عكسبرداري كرده، و مقدار زيادي از آن را بر روي ورقهاي مخصوص «فستات» آورده، و آن را در دسترس مراجعين و پژوهشگران، قرار داده است.

كتابخانه، در كنار اين خدمات، بيش از سه هزار جلد از كتب علمي - چاپي - به كتابخانه هاي عمومي و مراكز فرهنگي جهان، اهدا كرده است.

گروه توليت «مكتبة الامام أميرالمؤمنين عليه السلام» - گروهي كه در تهران، ساكنند - تأسيس شعبه اي از كتابخانه را در تهران [كه پايتخت دولت (و مدار) تشيع است] ضروري تشخيص دادند، كه (هم) پيوسته؛ يادآور بنيانگذار اين أساس بلند پايه ي علمي باشد! و (هم، وسيله اي) براي تحقق بخشيدن هدفهاي (آن مرد بزرگ!) و پيمودن راهي كه او، در تبليغ و اشاعه ي دين، طي كرده است. و (بهترين راه) براي انتشار ميراث علمي سلف صالح ما، و بهره برداري عمومي از آنان، در نواحي مترقي است. و در مقدمشان، تأليفات (خطي و چاپي) مربي و استاد ما، قهرمان ميدان مبارزات مذهب و دين! «مرحوم أميني» است! - كه رحمت ايزدي بر او! -

براي اينكه؛ بخشي از اين هدف عالي، به ثمر رسد و لباس عمل پوشد، بر اين شدم كه؛ به يك سلسله انتشاراتي، تحت عنوان «گنجينه هاي فكر اسلامي» مبادرت ورزم، كه داراي مباحث و دروس علمي - در حديث و تفسير و تاريخ و عقايد - به قلم نويسندگان و پژوهشگران بزرگ، از علماي شهير اسلام باشد. و براي تبرك - به ياد قرآن كريم! - اين أثر جاوداني «تفسير فاتحة الكتاب» را نخستين شماره قرار دادم، و از خداوند، در ادامه ي اين دفاع مذهبي! و اقامه ي اين برنامه ي مقدس علمي، توفيق و مدد مي طلبم. و خدا، وراي هر قصد و نيت است! و به سوي او است، هر راهي!

دبير كل كتابخانه:

رضا أميني نجفي



[ صفحه 27]




بازگشت