قنوت و پيام آن


من قنوت نمازم: در هر نماز مستحب شده ام و در نماز عيد 9 بار، زيرا عيد فطر و قربان روز اخذ جوائز و الطاف خاص از خداست و تكرار قنوت نشانه اظهار ادب و اظهار نياز به خداوند است و موجب اميدواري نيز نسبت به دريافت هاي بزرگ در روز عيد مي باشد.

من قنوتم، به واسطه من هر كس هر رازي دارد با خدا در ميان مي گذارد و دوست دارم اين راز از كينه ورزي و خصومت با مؤمنان دور باشد و نفرين بيجا عليه كسي نشود.

به واسطه من عقده هاي دروني رهايي مي يابد و آرامش پيدا مي كنند.

شعر



مدار چشم طمع از خلايق اي مؤمن

بخواه حاجت خود را ز رب بنده نواز



كسي كه دست دعا در قنوت كرده بلند

نمي كند بر مخلوق دست خويش دراز [1] .



[ صفحه 139]



به واسطه من كه اظهار تملق از خدا هستم از تملق و چاپلوسي كردن از مخلوق بي نياز خواهيد شد و كسي كه مرا دارد حق ندارد به خاطر ترس و طمع، خود را نزد مخلوق خوار كند؛ زيرا تملق گفتن از خدا عزت آور است و انسان را عروج داده و عرشي مي نمايد و تملق از خلق پستي و سقوط آورده و انسان را به اسفل السافلين كشانده و از حيوانات پست تر مي نمايد؛ زيرا حيوان راه خود مي رود و خود را خوار نمي كند.

يكي از دعاهايي كه خداوند در قنوت مي پسندد درود فرستادن بر پيامبر و آل پاك اوست و از اين طريق خود را به آنها مرتبط مي كنيم؛ زيرا مأموريت و وساطت رسالت و امامت آنها براي ما است و هيچ نعمتي ارزشمندتر از دستورات آنها نيست و بي اعتنايي به دستورات آنها بي اعتنايي به خداوند و كفر و ناسپاسي است.


پاورقي

[1] همه مردم اجتماع با يكديگر در ارتباط و تعاملند و دائما محتاج هم هستند؛ مثلا نانوا و نجار و آهنگر و بناء و... همه به هم محتاجند و مورد سؤال يكديگر هستند؛ اما سؤال نبايد موجب خوار شدن سؤال كننده باشد. لذا تكدي و گدائي حرام است و از فرد منت گزار چيزي خواستن حرام است.

نوشته اند شخصي در حضور پيامبر گفت: خداوندا مرا به خلق محتاج مكن، حضرت فرمود چنين مگو كه مستجاب نخواهد بود بگو مرا محتاج شرار خلق مكن.

البته سؤال از خلق نبايد با تملق باشد. مگر در جهت فراگيري علومي كه لازم است.


بازگشت