جاذبه هاي عاطفي


-استفاده از فطرت و بيداري فطري: كودك دوست دارد از حدود 6 سالگي با خدا حرف بزند و با او رابطه داشته باشد و شما با ترجمه ي چند جمله ي نماز، در اين مسير مي توانيد خواست هاي او را تأمين كنيد.

- خوشرويي و داشتن برخوردي خوش در هنگام فراخواندن به نماز. اين دعوت را با نوازش و زبان خوش همراه كنيد تا كودك همواره خاطره ي



[ صفحه 38]



خوشي از نماز داشته باشد و رابطه ي معقولي، بين شما، خودش و خداوند احساس كند.

- جانداري عبادت يا داشتن حال در هنگام نماز و قيافه ي بندگي و عبادت به خود گرفتن كه باعث جلب نظر و جذب است. اين توصيه اي اسلامي است كه: هرگز در حال كسالت به نماز مشغول نشويد.

- جنبه ي تهيوء و آمادگي والدين براي نماز كه خود در كودك مؤثر است. بدين معني كه دقايقي قبل از اذان، والدين و مربيان كار خود را جمع و جور كنند و نشان دهند كه مي خواهند آماده ي نماز شوند.

- استفاده از ميل و حال كودكانه ي او، به اين گونه كه پس از نماز، گاهي او را به لذتي، نوازشي، بوسيدني، يا شيريني و شكلاتي مهمان كنيد و حتي اگر اين كار در مساجد، صورت گيرد و نيكوتر است و براي كودك خاطره ي شيرين معنوي در سايه ي ارتباط با لذات مادي كه نوعي تجلي لذات بهشتي است، پديد مي آيد.

- در سنين بعدي، از شرايط تبشير و انذار الهي هم مي توان استفاده كرد كه البته بايد اقدامي محتاطانه باشد و پس از طي مراحلي كه ذكرش گذشت صورت گيرد، آن هم در سنين حدود 10 سالگي و به شرط انجام وظيفه از جانب شما و سركشي از سوي او.

در كل فراموش نكنيم كه نماز از يك نگاه، نمايش است، نمايش اطاعت، و فرمانبرداري و بايد آن را جالب جلوه داد؛ طوري كه كودك محيط خانه را چون زندان نشناسد و پدر يا معلم را چون مأمور تنبيه، شكنجه و اعدام به حساب نياورد.


بازگشت