نماز شب دستگاه ايمني بدن را تقويت مي كند


پروفسور رايتر مي گويد: «با اطمينان مي گويم كه ملاتونين نه تنها يكي از مواد دفاعي بدن مي باشد بلكه فعاليتي فراتر از اين دارد.»



[ صفحه 145]



كارايي ملاتونين دو برابر ويتامين E و پنج برابر گلوتاثيون [1] و پانصد برابر ماده صنعتي DMSO مي باشد. به نظر مي رسد كه ملاتونين از ميليونها سال پيش تاكنون بعنوان عنصر مكانيسم دفاعي از بدن در برابر خطرها و بيماريها محافظت مي نمايد.

اضافه بر همه اينها، ملاتونين در مقابل كلسترول بسيار مضر LDL [2] كه سبب تنگي رگها مي شود، مقاومت كرده و با آن مبارزه مي كند.

در تحقيقات و بررسي هاي به چاپ رسيده لماستروني و كونتي، دو پژوهشگري كه در مورد غده پينه آل تحقيق و بررسي مي كنند، [3] آمده است:

هورمون ملاتونين بر دستگاه ايمني و دفاعي بدن بسيار تأثير مي گذارد چرا كه ارتباط مستقيم دارد با لنفوسيت T [4] (كه يك نوع گلبول سفيد هستند و در مكانيسم دفاعي بدن نقش فعال و اساسي دارند).



[ صفحه 146]



تحقيقات و بررسي هاي ديگري نيز كه در سال 1994 ميلادي به چاپ رسيده نشان مي دهد، هورمون ملاتونين بر قدرت و توانايي مونوسيت هاي بالغ [5] مي افزايد. [6] .

براي اثبات اينكه ملاتونين دستگاه ايمني بدن و سيستم دفاعي را تقويت مي نمايد، گروهي از پژوهشگران اقدام به انجام آزمايشي نمودند كه به شرح ذيل مي باشد:

1- تعدادي موش آورده و به برخي از آنها مقدار كمي از هورمون ملاتونين دادند و سپس آنها را در معرض مواد سمي و شيميايي و سرطان زا قرار دادند، آن دسته از موشهايي كه هورمون ملاتونين به آنها داده شده، سالم ماندند در صورتي كه بقيه موشها به سرطان مبتلا شدند.

2- بررسي ها و آزمايشهاي انجام شده ي ديگري در سويس نشان مي دهند موشهايي كه از هورمون ملاتونين استفاده كردند برخلاف ديگر موشها از ابتلا به التهاب شامگان (مننژيت) [7] مصون ماندند.

با توجه به تأثير هورمون ملاتونين بر دستگاه ايمني بدن و نقش آن در جلوگيري از ذرات سمي فري راديكال و با توجه به اينكه نماز شب



[ صفحه 147]



عامل افزايش ترشح اين هورمون مي باشد، مي توان نماز ملكوتي شب را عامل مؤثر در تقويت دستگاه ايمني بدن بر شمرد.


پاورقي

[1] Glutathion.

[2] كلسترول: ماده اي است كه در بعضي از چربيهاي جانوري وجود دارد و زياد شدن آن در بروز بيماريهاي قلبي تأثير دارد. اگر مقدار آن در غذا زياد شود، در ديواره ي رگها رسوب مي كند و باعث ايجاد بيماري فشار خون مي شود.

[3] 89 - 24: 18 1995 Journal of pineal research در سال 1995 ميلادي به چاپ رسيد.

[4] T - helper cells، در مكانيسم ايمني بدن گروهي از گلبولهاي سفيد به نام لنفوسيت فعاليت دارند. لنفوسيت ها نوع ميكروب را از ساير ميكروبها شناسايي و با آن مبارزه مي كنند. لنفوسيت ها از سلولهاي بنيادي مغز استخوان منشأ مي گيرند.

برخي از لنفوسيت ها از طريق خون به تيموس (غده اي در پشت استخوان جناغ در جلوي ناي) منتقل شده، در اين اندام بالغ مي شوند و سلولهاي تخصص يافته اي به نام لنفوسيت T را بوجود مي آورند.

[5] Monocytes مونوسيت ها: يك نوع گلبول سفيد مي باشند كه همچون لنفوسيت ها در مغز استخوان ساخته مي شوند. و يكي از كارآمدترين مواد مكانيسم دفاعي بدن به شمار مي آيند. مونوسيت ها با حمله به باكتريها، ويروس ها، و ساير ذرات خارجي كه به بدن وارد شده اند، آنها را از بين مي برند. و در مبارزه با عوامل بيماري زا نقش مهمي دارند.

[6] به نقل از: 80 - 2671 153: 1994 Journal of immunology.

[7] Viral meningitis، التهاب و عفونت پرده هاي مغز و نخاع كه در اثر ويروس بوجود مي آيد.


بازگشت