ادم (تورم) چشم و عموم بدن


امام صادق عليه السلام درباره ي اثرات نماز شب مي فرمايند:

«صلاة الليل... و تجلوا البصر» [1] .



[ صفحه 130]



نماز شب ديده را جلا مي دهد.»

حتماً براي همه ي ما تجربه شده است كه بعد از خواب صبح بدنمان به خصوص زير چشمانمان ورم (پف) كرده و صورتمان حالت غير طبيعي پيدا كرده است. هر چند به مرور زمان اين تورم كاهش پيدا مي كند ولي اگر اين تورم بر اثر خواب طولاني در صبح هر روز ادامه پيدا كند ممكن است پوست، چربي و بافت زير پوستي پلك تحتاني چشم شل شده و به بيرون بر آمدگي پيدا كند و ايجاد فتق پلك تحتاني كند و معمولاً اين برآمدگي درمان خاصي ندارد. و لذا جهت پيشگيري بايد از خواب صبح خودداري كرد.

از سويي وقتي بدن انسان در بي تحركي و سكون باشد مقداري از آب موجود در خون به بيرون رگ ها نشت كرده و باعث ورم بدن مي شود و چون نازكترين قسمت پوست بدن انسان پوست پلك تحتاني چشم مي باشد لذا تورم و ادم فوق بيشتر در آن ناحيه ديده مي شود. البته ساير قسمت هاي بدن مانند حنجره، پاها و... تورم پيدا مي كنند ولي به نسبت كمتري خود را نشان مي دهد و همانطور كه گفته شد در حنجره و تارهاي صوتي خود را با خشونت صدا نشان مي دهد.

علت بيماري تراخم هم طبق نظر محققين بيشتر در اثر گرد و خاك و آب آلوده در چشم ايجاد مي گردد. [2] كسي كه اهل نماز و نماز شب است، با وضو گرفتن بوسيله ي آب پاك و زلال از پديد آمدن اين بيماري



[ صفحه 131]



پيشگيري نموده و ايمن خواهد بود.


پاورقي

[1] علل الشرايع: 181.

[2] كمكهاي نخستين: 413.


بازگشت