وقت نماز جمعه


مسأله: بعضي از فقها فرموده اند: در زمان غيبت امام (عجل الله تعالي فرجه الشريف) خواندن نماز ظهر در وقت امكان حضور در نماز جمعه با شرايط معتبر، خلاف احتياط است و بعضي از فقها و حضرت امام قدس سره فرموده اند: در روز جمعه انسان مي تواند به جاي نماز ظهر دو ركعت نماز جمعه بخواند؛ و اين كه در زمان غيبت آيا نماز جمعه كفايت از نماز ظهر مي كند يا خير؟ اختلافي است بعضي از فقها و حضرت امام قدس سره فرموده اند: احتياط مستحب آن است كه اگر نماز جمعه خواند نماز ظهر را هم بخواند و اين احتياط خيلي مطلوب است و بعضي از فقها فرموده اند: احتياط واجب آن است كه نماز ظهر را هم بخواند. [1] .



[ صفحه 52]



مسأله: بعضي از فقها و حضرت امام قدس سره فرموده اند: احتياط واجب آن است كه نماز جمعه را از موقعي كه عرفا اول ظهر مي گويند تأخير نيندازد و اگر از اوايل ظهر تأخير افتاد [وقتش تمام شده و] به جاي نماز جمعه نماز ظهر بخواند و درباره ي وقت نماز جمعه اقوال ديگري بدين شرح مي باشد:

1. وقت نماز جمعه از وقت زوال آفتاب است تا برابر شدن سايه ي شاخص با شاخص 2. وقت نماز جمعه از اول ظهر است تا يك ساعت، و مراد از ساعت، يك دوازدهم روز است؛ بنابراين در فصول مختلف تغيير مي كند. [2] .


پاورقي

[1] توضيح المسائل مراجع، مسأله 733.

[2] همان،مسأله 734.


بازگشت