خاتمة سوره ي «قدر» متضمن نسب اهل بيت، است و رواياتي در فضيلت اين سوره


از بيانات عرفانيه و مكاشفات ايمانيه، كه به دستگيري اولياء عظام عليهم السلام بر قلب منير اهل معرفت ظاهر شد. معلوم شود كه چنانچه سوره ي مباركه ي «توحيد» نسبت ذات مقدس حق جل وعلا است، سوره ي شريفه ي «قدر» نسبت اهل بيت عظام عليهم السلام است؛ چنانچه در روايات معراج وارد است:

محمد بن يعقوب باسناده عن ابي عبدالله عليه السلام، في صلوة النبي صلي الله عليه و آله في السماء، في حديث «الاسراء» قال (ع): ثم اوحي الله عزوجل اليه: اقرأ يا محمد نسبة ربك تبارك و تعالي: «الله احد، الله الصمد، لم يلد و لم يولد، و لم يكن له كفوا احد.» و هذا في الركعة الاولي. ثم، اوحي الله عزوجل اليه: اقرأ ب- «الحمد لله.» فقرأها مثل ما قرأ اولا. ثم اوحي الله: اقرأ: «انا انزلناه» فانها نسبتك و نسبة اهل بيتك الي يوم القيمة. [1] .



[ صفحه 346]



و روايات شريفه در باب فضل سوره ي مباركه ي «قدر» بسيار است. از آن جمله روايتي است كه در كافي شريف است از حضرت باقر عليه السلام كه فرمود: «كسي كه قرائت كند انا انزلناه في ليلة القدر را به طور جهر، مثل آن است كه شمشير خود را از غلاف بيرون آورده باشد در راه خدا. و كسي كه سرا بخواند، مثل آن است كه به خون خود غلطان شده است در راه خدا. و كسي كه ده مرتبه آن را قرائت كند، هزار گناه از گناهان او را محو نمايد.» [2] و از خواص القرآن روايت از رسول خدا شده كه: «كسي كه قرائت كند اين سوره را، از براي او اجر كسي است كه ماه مبارك را روزه گرفته و ادراك ليلة القدر نموده، و از براي او ثواب كسي است كه قتال در راه خدا نموده.» [3] و الحمد لله اولا و آخرا.


پاورقي

[1] «محمد بن يعقوب به امام صادق عليه السلام سند رسانده كه در حديث «اسراء» راجع به نماز پيامبر صلي الله عليه و آله فرمود: آن گاه خداوند عزوجل به آن حضرت وحي كرد: «اي محمد، نسب پروردگارت تبارك و تعالي را بخوان: الله احد الله الصمد لم يلد و لم يولد و لم يكن له كفوا احد. و اين در ركعت نخست بود. آن گاه خداوند عزوجل به او وحي فرمود: الحمد لله... را بخوان.» تفسير برهان، ج 4، ص 487، «سورة القدر»، حديث 22.

[2] اصول كافي، ج 4، ص 427، «كتاب فضل القرآن»، «باب فضل القرآن»، حديث 6.

[3] تفسير برهان، ج 4، ص 480، «سورة القدر»، حديث 1. از خواص القرآن.


بازگشت