تشويق به تحصيل شرايط روحيه و كمالات باطنيه ي نماز


پس اي عزيز، دامن همت به كمر زن و دست طلب بگشاي و با هر تعب و زحمتي است حالات خود را اصلاح كن و شرايط روحيه ي نماز اهل معرفت را تحصيل كن؛ و از اين معجون الهي كه با كشف تام محمدي صلي الله عليه و آله براي درمان تمام دردها و نقصهاي نفوس فراهم آمده استفاده كن؛ و خود را



[ صفحه 6]



تا مجال است از اين منزلگاه ظلمت و حسرت و ندامت و چاه عميق بعد از ساحت مقدس ربوبيت جل و علا كوچ ده و مستخلص كن و به معراج وصال و قرب كمال خود را برسان؛ كه اگر اين وسيله از دست رفت وسايل ديگر منقطع است: ان قبلت قبل ما سواها؛ و إن ردت رد ما سواها [1] .

و ما آداب باطنيه ي اين سلوك روحاني را به مقدار ميسور و مقتضي بيان مي كنيم، شايد يكي از اهل ايمان را نصيبي از آن اتفاق افتد، و اين خود شايد موجب رحمت الهي و توجه غيبي شود نسبت به اين بازمانده از طريق سعادت و انسانيت و مغلول در زندان طبيعت و انانيت. انه ولي الفضل و العناية.



[ صفحه 7]




پاورقي

[1] «اگر «نماز» پذيرفته شد ساير اعمال پذيرفته مي شود؛ و اگر رد شد كارهاي ديگر (نيز) رد مي شود.» فلاح السائل، ص 127، به نقل از من لا يحضره الفقيه. در منبع اخير روايت چنين است: اول ما يحاسب به العبد عن الصلوة؛ فاذا قبلت قبل منه سائر عمله، و اذا ردت عليه رد عليه سائر عمله. ج 1، «فضل الصلوة»، باب 30، حديث 5.


بازگشت