نقش مربيان تربيتي در مدارس


مربيان تربيتي مدارس كه بعد از انقلاب در مدارس جمهوري اسلامي جايگاهي مهم را به خود اختصاص دادند، نقش بسيار مهمي در تربيت برعهده دارند. بيش تر خانواده ها در گرفتاري هاي روزمره به قدري مشغول اند كه اساساً در فكر مسايل روحي و اخلاقي و مذهبي فرزندان خويش نيستند. والدين نيز اصلاً از جريانات تربيتي اطلاع ندارند و بيش تر مسئوليت ها برعهده مربيان واگذار شده است.

براين اساس، اين امر مهم متوجه مربيان و دست اندركاران تعليم و تربيت مدارس است و نيز ستادهاي تربيتي كه عمدتاً به مسايل اخلاقي و تربيتي دانش آموزان توجه دارند. [1] .

پس مشخص مي شود كه مربيان در تربيت نوجوانان و جوانان نقش به سزايي بر عهده دارند و نبايد فرصت را از دست بدهند؛ چون گاهي نقش مربي در تربيت دانش آموزان آن قدر است كه كسي ديگر نمي تواند جايگزين او باشد.

در فرصتهايي نيز كه براي مربيان و ستادهاي تربيتي فراهم مي شود،



[ صفحه 152]



بايد به طرح مسايل ضروري اين دوره پرداخت و دانش آموزان نوجوان را با اهم وظايف وظايفشان آشنا نمود. [2] .

رسالت و مسئوليت خطير مربيان در مدارس عبارت است از برنامه ريزي دقيق و فراهم نمودن زمينه مناسب در آشنا نمودن دانش آموزان با مسايل ديني، نماز، قرآن و برنامه هاي فرهنگي و جذاب هنري، از قبيل سرود، نمايش، مسابقات هنري، برپايي نماز جماعت، اردوهاي درون شهري و برون شهري و بهره مندي از امكانات تربيتي.

اين مجموعه فعاليت در مدارس بستگي به ارتباطي دارد كه مربيان با دانش آموزان برقرار مي كنند.

عمل آن ها نيز به عنوان جزيي از جريان تربيت و الگوي تربيتي، در نوجوانان و جوانان تأثير زيادي دارد و بايد با فعاليت و انجام فرايض و ساير امور عبادي، زمينه مناسب را براي تأثير گذاري بر دانش آموزان فراهم آورند.


پاورقي

[1] فرهاديان، رضا؛ اجلاس سراسري نماز، سال 1377، ص 235.

[2] فرهاديان، رضا؛ اجلاس سراسري نماز، سال 1377، ص 235.


بازگشت