مكان


1- هم بستر شدن نبايد در مكان شلوغ و در مقابل شعاع خورشيد باشد؛ چنان كه نبايد در حضور كودكان و حتي طفل خردسال نيز باشد.

2. مادر در حال استحاضه و... نباشد و هيچ كدام از پدر و مادر، در حال مستي از مسكرات و... و در پريشاني و اضطراب نباشند.



[ صفحه 112]



3. لوازم بهداشتي و نكات بهداشتي مثل استفاده نكردن والدين از دستمال مشترك نيز سفارش مؤكد شده و استفاده از غذاي پاك و طاهر و حلال قبل از آن نيز توصيه شده است.

4. توصيه شده كه آميزش با طهارت و وضو باشد و بسم الله بگويند و از شر شيطان به خدا پناه ببرند. [1] .

از مولا اميرالمومنين(ع) نقل است كه مي فرمايد: «اللهُمَّ جَنِّبْني الشَّيْطانَ وَ جَنِّبْ الشَّيْطانَ ما رَزَقْني؛ [2] بار خدايا! شيطان را از من دور گردان و دور گردان شيطان را از فرزندي كه به من عطا مي كني تا اگر فرزندي به وجود آيد، شيطان هرگز به او ضرر نرساند.»

از امام باقر(ع) نيز دعاي خاص ذكر شده كه مي فرمايد: «اَللُّهُمَّ ارْزُقْني وَلَداً وَ اجْعَلْهُ تَقَّياً لَيْسَ في خَلْقِهِ زِيادَةً و لا نُقصاناً وَ اجْعَلْهُ عاقِبَتَه اِلي خَيْرٍ؛ [3] .

«بار خدايا! روزي فرما بر من فرزندي و او را پرهيزگار قرار ده كه در خلقت او هيچ زيادي و نقصاني نباشد و عاقبتش را خير قرار ده».

بسياري از آدابي كه بيان شد، سفارش هاي پيامبر اكرم (صلي الله عليه وآله وسلم) در شب ازدواج حضرت اميرالمؤمنين علي(ع) است كه در منابع معتبر ازجمله حليةالمتقين نقل گرديده است. رعايت كليه اين آداب و توجه خاص به مسايل مذكور، تأثير و نقش سرنوشت ساز و به سزايي در فضائل و خصوصيات فرزندان دارد. اسلام نيز بر اين مبنا و براي اين كه فرزندان سالم و مستعدي داشته باشيم كه ايمان و تقوا در ذات آن ها و سرشت آنان



[ صفحه 113]



نهادينه گشته باشد، ما را به ين امور و آيين و آداب سفارش نموده است.


پاورقي

[1] مجلسي، محمدباقر؛ حليةالمتقين، خلاصه اي از شماره 4، از صفحات 126 الي 131.

[2] مجلسي، محمدباقر؛ حليةالمتقين، خلاصه اي از شماره 4، ص 135.

[3] مجلسي، محمدباقر؛ حليةالمتقين، ص 135.


بازگشت