صفات زنان ناشايست


1- بي ديني يا ضعف عقيدتي

2 و 3- بدخلق، نامهرباني وفساد و ناپاكي

4 و 5- زشت بودن و عقيم و نازا بودن

6- غير مطيع و نافرمان بودن

بايد از ازدواج با چنين زناني دوري جست؛ چرا كه پيامبر اكرم (صلي الله عليه وآله وسلم) فرمود: «آيا خبر دهم شما را از بدترين زنانتان؟

«آن ها كساني هستند كه در خانواده خود، خوارند ولي نزد شوهر خود عزيز؛ عقيم و نازا و كينه ورزند و از هيچ كار زشتي فرو گذار نيستند. در غياب شوهر، زيبائيهايشان را آشكار مي كنند و در حضور شوهر، خود را حفظ مي كنند. به حرف شوهر گوش نمي دهند و از او فرمانداري و اطاعت ندارند و در خلوت از همبستر شدن شوهر ممانعت مي كنند. آن ها هيچ وقت عذري را از شوهر نمي پذيرند و هيچ گناهي را از او نمي بخشند.» [1] .

آن چه مي توان از اين نكات نتيجه گرفت اين است كه تأكيد پيامبر



[ صفحه 109]



خدا (صلي الله عليه وآله وسلم) و ائمه(ع) بر احراز اين شرايط قبل از انتخاب همسر است و مسلم است كه وجود اين صفات و خصوصيات اخلاقي در فرد، نقش بسيار اساسي در تحكيم و ضعيف يا قوي بودن بنياد خانواده و داشتن فرزنداني سالم و داراي زمينه هاي تربيت خوب يا بد دارد.

اگر از هر طالب ازدواجي بپرسيم كه هدفش از ازدواج چيست؟ جواب مي گويد: «خوشبختي و داشتن فرزند صالح و نيكوكار» و گرچه خوشبختي يك امر نسبي است و هر كس ممكن است خوشبختي خود را در مورد خاصي ببيند اما در فرهنگ جامعه ما (مسلمانان) كه متأثر از فرهنگ غني اسلام است، خوشبختي در جلب رضاي خدا و داشتن رفتاري متعادل و مطلوب بر اساس موازين ديني و شرعي و برخورداري از امكانات مناسب براي چنين زندگاني است.

پس ملاحظه مي شود كه اين برنامه ها و دستورات اسلام در مراحل مختلف ازدواج، متضمن سعادت و خوشبختي و داشتن فرزنداني صالح و نيكوكار و تربيت صحيح ديني و اخلاقي آنان است.

براي تكميل بحث، اكنون به برخي از آيين ها و برنامه هاي ارزش مند دين اسلام در هنگام ازدواج به صورت خلاصه اشاره مي كنيم.


پاورقي

[1] حرّ عاملي، حسن؛ وسائل الشيعه، ج 3، ص 87.


بازگشت