رهايي از دام شيطان


از روزي كه لعنت الهي به شيطان تعلق گرفت، شيطان به نام مقدس خدا قسم ياد كرد كه افراد غير خالص و صالح را گمراه نمايد. امام علي(ع) در نهج البلاغه مي فرمايد: «پس شيطان بزرگ ترين مانع براي دين داري و زيان بارترين و آتش افروزترين فرد دنياي شما است.»

شك نيست كه شيطان، گمراه كننده ترين موجود است و در پي گمراهي دين داران. امام علي(ع) مي فرمايد: «مردم! آتش خشم خود را بر ضد شيطان بكار گيريد و ارتباط خود را با او قطع كنيد.» [1] .

اگرچه بايد از همه شرور و آفات به خداي تعالي پناه برد اما آن چه در استعاذه آمده است، پناهندگي از شرالاشرار و دشمن آشكار يعني شيطان است كه در سوره ناس هم به خوبي به آن پرداخته شده است. [2] در سوره ي مؤمنين نيز خداوند به رسول گرامي مي فرمايد: «وَقُل رَبِّ أَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطِينِ - وَأَعُوذُ بِكَ رَبِّ أَن يَحْضُرُونِ؛ (و بگو پروردگارا به تو پناه مي برم.» [3] .

وقتي مي دانيم كه عبادات، نزد شيطان مبغوض ترين عمل است، با نماز مي توانيم وسوسه هاي زيادي را كه در انسان به وجود مي آورد، از خود دور نماييم و از شرّ او ايمن باشيم. در ادامه به مواردي در ارتباط با موضوع اشاره مي نمايم.



[ صفحه 69]




پاورقي

[1] دشتي، محمد؛ ترجمه نهج البلاغه، ص 383.

[2] اكبري، محمدرضا؛ تفسير نماز، ص 35.

[3] سوره ي مؤمنون، آيه ي 97، ترجمه ي آيت الله مكارم شيرازي.


بازگشت