نماز در مسجد


خداي تعالي درباره من فرمود: «خداوند دوست دارد در خانه هايي كه با (همكاري مؤمنان مخلص ساخته شده و آباد گرديده)، و نزد خدا محبوب هستند نامش به بلندي برده شود». (1)
و مردم در آن مكانها اجتماع كنند نه در مسجد ضرار (صدمه زدن) و مساجدي كه منافقان براي مخالفت با مؤمنان مي ساختند. (2)
و فرمود مشرك حق ندارد مكان تجمع مؤمنان را ساخته و به دست بگيرد، بلكه فقط مؤمنان حقيقي بايد مساجد را آباد كنند و امور آنها را اداره كنند. (3)
در قصه اصحاب كهف صحبت از من است آنجا كه خداوند از اين امر كه به يادبود اصحاف كهف و براي زنده نگه داشتن سرگذشت آموزنده آنها مسجد (محل نماز) را جنب محل پنهان شدن آنها ساختند، تعريف نموده. (4)
و فرموده است: افرادي كه از مجاهدت اصحاب كهف و انگيزه ي الهي آنها مطلع شدند گفتند بايد در اينجا به يادبود آنها مسجدي بسازيم.
من مسجدم و در اهميت من همين بس كه خداي من مكان و منزل مرا چنان عظيم دانسته كه براي برقراري جايگاه من به اهل ديانت دستور دفاع در برابر كافر را داده است. (5)
توضيح: تو نماز كه اگر اجتماعي باشد در اجتماع جلوه دارم. مسجد جلوه و جلاي من است و لباس زيباي جماعت من بوده و موجب قيام من در ميان مردم است.
اگر نماز فرادا بندگي خالص فرد را ثابت مي كند، جماعت، بندگي جمع مردم را به ظهور مي رساند و جاذب دوست و مأيوس كننده دشمن است.

صد هزاران رشته را تنها نباشد قدرتي
چون به هم بربافتي اسفنديارش نگسلد

حسنت به انفاق ملاحت جهان گرفت
آري به انفاق، جهان مي توان گرفت

پاورقي

1- في بيوت اذن الله ان ترفع و يذكر فيها اسمه (نور، 36).
2- المسجد اسس علي التقوي من اول يوم احق ان تقوم فيه....
3- انما يعمر مساجد الله من آمن بالله و اليوم الاخر و اقام الصلوة و آتي الزكوة و لم يخش الا الله فعسي اولئك ان يكونوا من المهتدين(18، توبه).
4- قال الذين غلبوا علي امرهم لنتخذن عليهم مسجدا (كهف، 21)
توضيح: از اين آيه مي توان استفاده كرد كه نماز خواندن در كنار مقبره نخبگان معنويت، بسيار باارزش است.
يكي از احكام مسجد آن است كه نبايد نجس شود و اگر نجس شد بايد فوري پاك شود و انسان در حال پاكي در آن بيايد و آن قدر اهميت دارد كه مستحب است موقع ورود به مسجد بر انبياء و بر ملائكه سلام بنمايند و گزاردن پاي راست را براي ورود بر پاي چپ مقدم بدارند، زيرا دست و پاي راست فعال تر و در نتيجه پرخيزترند (مبارك ترند).
مسجد محل نماز و تعليم علوم الهي است. اولين اقدام اجتماعي پيامبر در سفر پرخطر هجرت از مكه به مدينه، در مدينه در محله قبا مسجدي را بنا كردند بعدا خودشان به مسجدالنبي اقامه جماعت نمودند و امام جماعتي را براي مسجد قبا معين كردند و آنجا بعد از نماز، مسائل فرهنگي و ديني را تعليم مي دادند.
5- و لولا دفع الله الناس بعضهم ببعض لهدمت صوامع و بيع و صلوات و مساجد يذكر فيها اسم الله كثيرا (حج، 40).

بازگشت