استخاره


نماز استخاره با قرآن
طبرسي در مكارم الاخلاق نقل مي كند كه كسي كه قصد استخاره به قرآن دارد نماز جعفر طيار به جاي آورد و چون از نماز و دعاي آن فارغ شود قرآن را بردارد و فرج آل محمد را نيت كند و آنگاه بگويد:
«اللَّهُمَّ إِنْ كَانَ فِي قَضَائِكَ وَ قَدَرِكَ أَنْ تُفَرِّجَ عَنْ وَلِيِّكَ وَ حُجَّتِكَ فِي خَلْقِكَ فِي عَامِنَا هَذَا وَ شَهْرِنَا هَذَا فَأَخْرِجْ لَنَا رَأْسَ آيَةٍ مِنْ كِتَابِكَ نَسْتَدِلُّ بِهَا عَلَي ذَلِك »
پس قرآن را مي گشايي و از آن به بعد هفت ورق مي شماري و از پشت ورقه هفتم ده سطر مي شماري و آن گاه در سطر يازدهم مي نگري تا ببيني چه تاويلي دارد. و بر اين اساس تصميم مي گيري و بدانچه در آن سطر آمده است عمل مي كني.

روايت ديگر براي استخاره ذات الرقاع
شيخ در مصباح روايتي ديگر در اين باره از امام صادق عليه السلام نقل مي كند كه يكي از اصحاب از آن حضرت پرسيد: اگر كسي بخواهد كاري انجام دهد و كسي را براي مشورت نيابد چه كند؟
امام فرمود: با خداي خود مشورت كن.
پرسيد: چگونه؟
فرمود: آن كار را در نظر بگير و نيت كن و دو رقعه بنويس. در يكي «لا» و در ديگري «نعم» بنويس و سپس آنها را در ميان دو گلوله از گل قرار ده و آنگاه در زير جانماز خود بگذار. سپس برخيز و دو ركعت نماز بخوان و آنگاه بگو:
«يَا اللَّهُ إِنِّي أُشَاوِرُكَ فِي أَمْرِي هَذَا وَ أَنْتَ خَيْرُ مُسْتَشَارٍ وَ مُشِيرٍ فَأَشِرْ عَلَيَّ بِمَا فِيهِ صَلَاحٌ وَ حُسْنُ عَاقِبَة»
سپس دست خود را به زير سجاده ببر و يكي از آنها را بيرون آور. اگر در آن نعم نوشته شده بود آن را انجام بده و اگر لا بود كار را انجام مده.

نماز ديگر براي استخاره
روايتي از امام موسي بن جعفر عليه السلام نقل شده است كه چون راوي پرسيد: ما در پي كار و تجارت مي رويم و نمي دانيم كدام كار برايمان بهتر است. در پاسخ فرمود: در هنگامي كه وقت نمازهاي واجب نيست به مسجد برو و دو ركعت نماز بخوان و سپس صد مرتبه «أَسْتَخِيرُ اللَّه » بگو. آنگاه بنگر كدام كار به دلت خطور مي كند، همان را انجام بده.

نماز ديگر براي استخاره
يحيي حلبي از امام صادق عليه السلام روايت كرده است كه فرمود: دو ركعت نماز بخوان و سپس صد بار «استخيرُ لله» بگو به خداوند سوگند هيچ مسلماني نيست كه از خداوند خير بطلبد و خداوند براي او خير پيش نياورد. (1)

پاورقي

1- ثواب نمازهاي مستحبي، عباس عزيزي، ص292-294.

بازگشت