دختري بيست ساله تا كنون از مرجعي تقليد نميكرده، ولي اعمالش را درست و به موقع انجام ميداده است. اكنون ميخواهد از آيت الله صانعي تقليد كند. آيا بايد از نه يا سيزده سالگي تا كنون تمامي نمازها و روزه هايش را قضا كند؟ چگونه اين همه نماز و روزه را قضا كند؟! آيا راه ديگري هست؟


خواهر گرامي! اميدواريم در پناه خداوند متعال موفق و مؤيد باشيد.

دختري كه مدتي از مرجعي تقليد نميكرده و اعمالش را انجام ميداده، اگر آن اعمال بر اساس فتواي مرجع فعلي (كه ميخواهد از او تقليد كند) صحيح بوده، نيازي به قضا كردن نيست. اما اگر باطل بوده، به فتواي آيت اللَّه صانعي بايد از سيزده سالگي به بعد قضا كند.(1) به فتواي بقيه مراجع بايد از نُه سالگي به بعد قضا كند و راه ديگري غير از قضاي اعمال سابق نيست. لازم نيست قضاي نماز و روزه فوراً و پشت سر هم انجام گيرد، بلكه ميتوان به تدريج و در فرصتهاي به دست آمده قضا نمود.

در مورد سؤال آن خواهر بيست ساله كه حدود يازده يا هفت سال بدون تقليد نماز و روزه انجام ميداده و اكنون ميخواهد از آيت اللَّه صانعي تقليد كند، بايد ببيند اعمال سابقش (هفت سال گذشته) با فتواي ايشان تطبيق داشته است يا نه؟ اگر تطبيق داشته، كه غالباً مطابقت دارد (چون اختلاف چنداني در نحوه وضو و نماز و ديگر شرايط در بين مراجع نيست، مگر در موارد جزئي؛ بنابراين) نيازي به قضاي آن نيست.

پي نوشتها:

1. مجمع المسائل، ج 2، س 29.









دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت