كسي كه به علت بيماري نتواند جلوي باد معده را بگيرد، تكليفش در موارد زير چگونه است؟ 1ـ آيا براي هر نماز يك وضو كفايت مي كند (گاهي با تكرار وضو به سختي مي افتد)؟2ـ در نمازهاي مستحبي چه كند؟3ـ آيا مي تواند در جمعه و جماعات شركت كند و هر نماز را با يك وضو انجام دهد؟4ـ آيا مي تواند نماز را بدون اذان و اقامه و با يك تسبيحات بخواند؟5ـ آيا در نافله شب مي تواند به نماز شفع و وتر اكتفا كند؟


سؤال اوّل: اگر به مقدار وضو و نماز مهلت پيدا نمي كند و بين ماز چند دفعه باد معده خارج مي شود، اگر برايش سخت نيست، بايد چند دفعه باد معده خارج مي شود، اگر برايش سخت نيست، بايد ظرف آبي كنار خود بگذارد و هر وقت كه وضويش باطل شد، بلافاصله وضو بگيرد و بقية نماز را بخواند، بدون اين كه حرفي بزند يا از قبله برگردد و يا ... ولي اگر تكرار وضو برايش سخت است، مي تواند هر نماز را با يك وضو بخواند.

در نمازهاي مستحبي مي تواند مثل سؤال اوّل عمل كند.



چنين شخصي در نماز جمعه و جماعات مي تواند به وظيفه خود (كه توضيح داده شد) عمل كند.

اگر مي تواند با ترك كردن مستحبات نماز مثل اذان و اقامه و قنوت وساير مستحبات، نماز را با يك وضو بخواند، بايد مستحبات را ترك كند و در ركعت سوم و چهارم فقط يك تسبيحات بگويد.

شايان ذكر است كه مستحبات نماز را در هر صورت مي توانيد ترك نماييد.

در نماز شب (چه در نافله آن كه هشت ركعت است و چه در نماز شفع كه دو ركعت است و چه نماز وتر كه يك ركعت است، مي تواند طبق دستور و جواب سؤال اوّل عمل كند.

در نماز شب مي توانيد فقط به نماز شفع و وتر اكتفا نماييد.

اگر با مراجعه به پزشك مي توانيد اين بيماري را درمان كنيد، بنابر احتياط واجب بايد خود را درمان نماييد، اگر چه خرج داشته باشد.



دفتر تبليغات اسلامي

بازگشت